Antena Meniu Search
x

România comandă alte 4 milioane de doze Pfizer. Florin Cîţu: 300.000 de doze vin mai repede în țară

Guvernul a aprobat încă o comandă de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech / Pfizer, constând în peste 4 milioane de doze.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 16.04.2021, 16:09

Florin Cîțu, premierul României, purtând mască de protecție
Guvernul a aprobat un memorandum privind o nouă comandă de vaccin Pfizer/BioNTech - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru / Hepta

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, un memorandum privind o nouă comandă de vaccin împotriva COVID-19 de la compania Pfizer/BioNTech, fiind vorba despre 4,2 milioane de doze opţionale de vaccin. „Prin acest Memorandum 300.000 de doze vin mai repede în România, ele sunt doze care vin deja în trimestrul II al anului 2021”, a declarat premierul Florin Cîţu.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Executivul a aprobat în şedinţa de astăzi, 15 aprilie 2021, Memorandumul cu tema: Aprobarea semnării celui de-al patrulea Formular de comandă de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech / Pfizer pentru o cantitate de 4.260.269 de doze opţionale de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech / Pfizer”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Conform documentului, Ministerul Sănătăţii primeşte aprobarea de a încheia o nouă comandă pentru achiziţionarea a 4.260.269 doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech / Pfizer. „Era foarte important să aprobăm memorandumul care stă la baza semnării celui de-al patrulea formular de comandă de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech/ Pfizer, pentru o cantitate de 4,2 milioane de doze opţionale de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech Pfizer”, a explicat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Mai multe centre de vaccinare AstraZeneca vor fi transformate în centre Pfizer

Pe acelaşi subiect

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, la Cluj, că vor fi înfiinţate centre de vaccinare de tip drive thru, unde va fi folosit serul Pfizer. De asemenea, premierul a mai anunţat că mai multe centre AstraZeneca vor fi transformate înc entre Pfizer, astfel că se va ajunge la o capacitate de vaccinare de 120.000 de doze pe zi.

Premierul Florin Cîţu spune că tot ce mai rămâne de făcut este ca românii se se înscrie în platforma de vaccinare. „Avem dozele, ne-am ocupat să avem vaccin, avem centre de vaccinare, acum românii dacă vor să revenim şi trebuie să revenim la normal, trebuie să se înscrie şi să se vaccineze. Aş vrea să vă anunţ că începem să avem exact dozele pe care le tot anunţam şi numărul de doze, acum trebuie lumea să vină să se înregistreze să se vaccineze”, a declarat Cîţu.

Florin Cîțu a afirmat că în zilele următoare vor apărea câteva modificări, în special în privința centrelor care foloseau vaccin AstraZeneca. „În primul rând, vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare cu Pfizer drive thru, deci lumea deja ştie ce înseamnă acest lucru. Se va face în perioada următoare, ştiu că se va începe probabil la Bucureşti, dar sunt sigur că şi la Cluj va fi un centru în perioada următoare. Vom creşte fluxul zilnic de la 72 la 96, ceea ce înseamnă iarăşi - creşte viteza de vaccinare.

Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer pentru a permite mai multor cetăţeni să se vaccineze şi vom permite companiilor, operatorilor economici, să aibă centre de vaccinare unde vom furniza vaccin în funcţie de zonă ş.a.m.d.", a declarat Cîţu.

Bilanț vaccinare în România

2.471.779 de persoane au fost vaccinate până acum anti-Covid în România, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). În România, campania de imunizare a populaţiei a început de pe data de 27 decembrie 2020. Cele trei vaccinuri folosite în prezent sunt Pfizer BioNTech, Moderna şi Oxford-AstraZeneca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » România comandă alte 4 milioane de doze Pfizer. Florin Cîţu: 300.000 de doze vin mai repede în țară