Antena Meniu Search
x

Start la distracţie pe pârtie! Peste 150.000 de români au încins deja petrecerile din minivacanţa de 1 Decembrie

Peste 150 de mii de oameni au ajuns, după un drum lung şi aglomerat, în staţiunile montane. Şi, odată sosiţi la destinaţie, au întins mese bogate.

Vezi și

Peste 150 de mii de oameni au ajuns, după un drum lung şi aglomerat, în staţiunile montane. Şi, odată sosiţi la destinaţie, au întins mese bogate, cu bucate tradiţionale şi s-au încălzit cu un păhărel de pălincă. Şi pe pârtii a fost forfotă, cu toate că vremea le-a dat bătăi de cap iubitorilor de schi. Unde nu a fost viscol, a plouat.

Palinca e pe masă, pâinea se coace în cuptor, iar carna se frăgezeşte la foc mic. În Maramureş, se petrece ca la carte, cu tradiţie şi bucate delicioase. Friptura, fasolea cu ciolan şi bulzul se sting cu un cocktail special pregătit pentru români. 

Din paradisul gurmanzilor, urcăm pe pârtiile din staţiunile montane pe jos, cu schiurile în spate. 

E viscol, dar pârtia tot trebuie încercată. Sunt 70 de centimetri de zăpadă pe care sania, placa şi schiurile alunecă perfect. 

Dar petrecerea este pentru oricine. Aşa că patronii pensiunilor s-au întrecut în oferte. Au de mulţumit 150 de mii de turişti. 

Dar distracţia are preţul ei. La un hotel de patru stele din Sinaia de exemplu, un sejur de 3 nopţi  costă  puţin peste 1.500 de lei. În aceşti bani, turiştii au inclus micul dejun şi prânzul, acces gratuit la piscină şi saună, plus invitaţie la petrecerea de 1 Decembrie.

Specialiştii estimează că e una dintre cele mai aglomerate minivacanţe de 1 Decembrie la munte. Se anunţă patru zile de distracţie. Şi tot atâtea de vreme rea. Va ploua în aproape toată ţara, iar temperaturile vor fi situate între 0 şi 16 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Start la distracţie pe pârtie! Peste 150.000 de români au încins deja petrecerile din minivacanţa de 1 Decembrie