Antena Meniu Search
x

Video Românii şi italienii se întrec în pregătirea celei mai bune pizza. Vedetele sunt pizza cu caracatiţă sau cea cu sos de varză roşie

Timp de trei zile, românii se bat cu italienii - cine găteşte cea mai bună pizza. Întrecerea gastronomică are lor la Food Expo, cel mai mare eveniment din industria alimentară de la noi. Gustul şi textura sunt analizate atent de cei mai buni juraţi, dar şi de pofticioşi. Şi sunt destui. Românii comandă mai ceva ca la Roma sau Milano, iar combinaţiile sunt, practic, nesfârşite.

de Redactia Observator

la 28.09.2023, 20:56

Vezi și

Peste 40 de pizzeri din România, dar şi din străinătate se întrec, până sâmbătă, la Campionatului Internaţional de Pizza. Alin are peste 13 ani de experienţă în bucătrie. Nu este pentru prima dată când participă la o astfel de competiţie, însă de data asta este gata să-i învingă pe italieni.

Alin, pizzer: Am un pic de emoţii ca fiecare concurent, dar asta este, emoţiile sunt constructive. Când pasiune devine un job, practic nu mai este un job. O să merg cu pizza clasică şi pizza fără gluten.

Pe lângă clasicele pizze, vizitatorii sunt tentaţi la festival şi cu blaturi umblute cu sos de tentacule de caracatiţă sau cu cremă de broccoli.

Tudor, pizzer: Am făcut o pizza cu caracatiţă. Fior di Latte cu roşii charry mixte, măsline Calamata şi ardei chili. Este o reţetă proprie.

Pe acelaşi subiect

Cătălin, pizzer: Avem o pizza clasică, cu o cremă de broccoli, vită black angus, morcov şi fenicul caramelizat şi în mijloc avem cu burrata.

Nu doar sortimentele de pizza sunt diversificate, ci şi gusturile românilor

Doar într-un singur an s-au comandat aproape 6 milioane de pizza în ţara noastră, prin intermeiul unei singure platforme de livrri. Bucureştenii i-au întrecut la consum până şi pe italieni şi spanioli.

Andrei: Prefer pizza cu blat subţire, este pizza ca în Italia. Atât timp cât blatul îţi oferă posibilitatea să pui ce topping vrei, să fii creativ.

O altă pizza mai puţin întâlnită este cea cu sos de varză roşie.

Daniel, jurat: Este o făină fără gluten, o pastă de varză roşie, văd aiic şi nişte jumări. Miroase excepţional. Acum o să vedem şi combinaţia gustului, pentru că la asta trebuie să ne uităm.

Potrivit studiilor, pizza rămâne pe locul trei în topul preferințelor românilor, alături de burgeri și shaorma. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Românii şi italienii se întrec în pregătirea celei mai bune pizza. Vedetele sunt pizza cu caracatiţă sau cea cu sos de varză roşie