Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românul care a furat diamante de 5 milioane de euro dintr-o bijuterie din Paris a fost condamnat la 12 ani de închisoare

George Ploscaru, românul numit de presa din Franţa drept 'hoţul cu mâini de aur' a fost condamnat la 12 ani de închisoare după ce a spart o bijuterie din Paris.

de Redactia Observator

la 12.12.2017 , 12:31

Românul care a furat diamante de 5 milioane de euro dintr-o bijuterie din Paris a fost condamnat

George Ploscaru, românul numit de presa din Franţa drept 'hoţul cu mâini de aur' a fost condamnat la 12 ani de închisoare după ce a spart o bijuterie din Paris.

Pe lângă anii grei de închisoare, George Ploscaru a fost obligat să achite daune în valoare de 2,7 milioane de euro.

Furtul pentru care bărbatul din Ploieşti va sta după gratii 12 ani s-a produs pe 30 decembrie 2016. La acea dată, George Ploscaru a intrat într-un magazin de bijuterii de lux din Paris, 'De Grisogono', şi s-a dat drept un specialist în bijuteriile de mare valoare.

Articolul continuă după reclamă

I-a cerut vânzătorului să îi arate mai multe bijuterii, iar ulterior a plecat.

Pe acelaşi subiect

După câteva ore, angajatul magazinului a descoperit că multe dintre bijuteriile pe care i le-a arătat românului erau înlocuite cu unele false şi a sunat la Poliţie.

După mai multe verificări, proprietarii magazinului 'De Grisogono' din Paris au stabilit că paguba se ridică la 5,1 milioane de euro.

George Ploscaru a acţionat la acea vreme alături de mai mulţi complici, iar prada a fost împărţită. Bărbatul din Ploieşti a primit un diamant pe care l-a vândut în Germania, dar şi un inel cu diamant în valoare de 1,7 milioane de euro pe care a încercat să îl vândă în România, unor israelieni, însă a fost prins.

În total, autorităţile din Franţa au reuşit arestarea a cinci supecţi, printre care şi Ploscaru.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Românul care a furat diamante de 5 milioane de euro dintr-o bijuterie din Paris a fost condamnat la 12 ani de închisoare