Antena Meniu Search
x

ROMÂNUL care a SUPRAVIEŢUIT atentatelor de la 11 SEPTEMBRIE! Şi-a salvat colegii, apoi a revenit ca VOLUNTAR!

Mulţi ştiu despre atentatele teroriste de la 11 septembrie, dar puţină lume a auzit că printre puţinii supravieţuitori există şi un român.

Mulţi ştiu despre atentatele teroriste de la 11 septembrie, dar puţină lume a auzit că printre puţinii supravieţuitori există şi un român.

Nicu Benesh este specialist IT şi se afla în World Trade Center în ziua în care avea să se producă evenimentul ce a schimbat nu doar Statele Unite, ci întreaga lume.

Acesta s-a stabilit în SUA în 1996. În 2001, Benesh lucra la la o firmă ce tocmai îşi mutase sediul în fatidica locaţie. Cu puţin timp înainte de producerea accidentului, românul se afla la etajul 14, fiind chiar în prima lui zi de lucru de după concediul petrecut în România.

Benesh s-a aşezat liniştit la birou şi îşi vedea de lucru când a simţit două şocuri puternice, la interval scurt de timp. A crezut iniţial că este vorba despre un cutremur. Panica deja se instalase. Românul s-a îndreptat către fereastra biroului său şi a văzut turnul lovit din care cădeau bucăţi. Observând agitaţia din trafic şi de pe străzi, acesta a înţeles că nu este vorba despre un cutremur.

Nicu Benesh s-a îndreptat în grabă către scări. În drumul său şi-a convins şi colegii să coboare din clădire.

Coşmarul nu s-a terminat nici după ce a ieşit din clădire. Acesta a povestit cum vedea bucăţi de clădire căzând sau chiar oameni care se aruncau din turn. Pe jos erau rămăşiţe umane, măcelărite.

Îngrozit, omul a asistat la căderea primului turn şi a spus cum valuri de praf au acoperit totul în jur. Deşi era marcat de cele văzute, românul a revenit la locul tragicului accident chiar a doua zi, în calitate de voluntar doritor să aajute.

Acesta spune că evenimentul a schimbat radical Statele Unite, căci de atunci, aceasta se confruntă în permanenţă cu o tensiune, cu teama de a nu se repeta istoria.

CITIŢI ŞI:

11 septembrie 2001: Ziua în care LUMEA s-a schimbat! 13 ani de la atentatele din New York

IMAGINI DE ARHIVĂ! Pe 11.09.01, Observator era martorul unei tragedii!

Vezi materialele complete pe Antena Play. Click aici!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ROMÂNUL care a SUPRAVIEŢUIT atentatelor de la 11 SEPTEMBRIE! Şi-a salvat colegii, apoi a revenit ca VOLUNTAR!