Antena Meniu Search
x

Romi Varga, escrocul cu o mie de voci, a fost prins. Tânărul a înşelat zeci de persoane imitând vocile unor celebrităţi

Romi Varga, un escroc devenit celebru după ce a înşelat zeci de oameni imitând vocile unor persoane cunoscute, cerând în numele lor sponsorizări de la disverse societăți, a fost din nou prins de polițiști.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.07.2020, 11:48

Romi Varga a fost prins
Romi Varga, escrocul cu o mie de voci, a fost prins. Tânărul a înşelat zeci de persoane imitând vocile unor celebrităţi - Arhivă / Observator
  • Escrocul cu o mie de voci a lovit din nou. S-a dat drept Anca Boagiu.
  • În trecut, le-a imitat pe Nadia Constantinescu, Mona Muscă sau Nina Iliescu.

Oamenii legii l-au săltat pe Varga după ce a dat o nouă lovitură, prin aceeași metodă.

Potrivit polițiștilor, tânărul de 38 de ani a pretins că este fostul ministru Anca Boagiu și a solicitat directorului unei  fundații suma de 12.000 lei pentru o cauză umanitară.

"Luni, 20 iulie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 38 de ani, imediat după săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, faptă comisă pe raza sectorului 1.

În jurul orei 15.00, poliţiști din cadrul Secţiei 5 Poliţie, exploatând cu operativitate o informaţie, au prins în flagrant un bărbat, imediat după ce a primit suma de 2.000 de lei de la reprezentantul unei fundaţii, după ce anterior îl contactase telefonic pe directorul instituţiei și, recomandându-se ca fiind o persoană publică, i-a solicitat suma de 12.000 lei pentru o cauză umanitară. Bărbatul a fost imobilizat şi condus la audieri, ulterior fiind reţinut.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei a fost recuperat şi restituit persoanei în drept", transmite Poliția Capitalei într-un comunicat.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 5 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, precum şi pentru stabilirii întregii activități infracționale.

S-a dat drept Nadia Constantinescu, Mona Muscă sau Nina Iliescu

Romi Varga a ajuns în atenţia poliţiştilor după ce, în 2003 şi în 2007, a imitat vocile fostelor prime doamne Nadia Constantinescu şi Nina Iliescu şi a cerut în numele lor sponsorizări de la diverse societăţi. 

Apoi, în 2010, escrocul a fost prins de oamenii legii după ce a pretins că ar fi fiica fostului preşedinte, Norina Constantinescu, şi a cerut bani de la reprezentanţii mai multor firme.

Anul trecut, Romi Varga a păcălit trei patroni de societăţi comerciale să îi dea aproape 13 mii de lei. S-a dat drept fostul ministru al Culturii, Mona Muscă, şi a cerut bani sub pretextul că va sponsoriza un tânăr student cu grave probleme financiare.

Unul dintre ei şi-a dat seama, însă, că ceva nu este în regulă şi a sunat la poliţie. Le-a spus anchetatorilor că are suspiciuni că o persoană l-a sunat şi a minţit că este fostul ministru al Culturii, Mona Muscă. Voia să obţină de la el o sponsorizare de 3500 de lei. 

Poliţiştii au intrat pe fir şi au reuşit să prindă în flagrant un bărbat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Romi Varga, escrocul cu o mie de voci, a fost prins. Tânărul a înşelat zeci de persoane imitând vocile unor celebrităţi