Antena Meniu Search
x

Video S-a dat drumul la licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova - Lugoj. Ministrul Transporturilor: "Promisiune îndeplinită"

Licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova - Lugoj a fost lansată. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut marele anunuţ pe Facebook

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 02.06.2021, 09:09

Vezi și

Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj ce are o lungime estimată la aproximativ 250 de kilometri a fost publicată marți pe SICAP, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Ce spune ministrul

"Promisiune îndeplinită pentru Oltenia şi Banat 

Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost publicată azi pe SICAP.

Pe acelaşi subiect

Câteva date: 

  • lungime estimată: ~250km
  • licitația are la bază noul caiet de sarcini cu termene și plăți mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare
  • profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu, el putând să varieze pe sectoare, în funcție de costuri și dificultatea terenului
  • din contract va reieși un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, așa-numitul "preliminary design" (proiect tehnic "preliminar"), astfel încât o licitație design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovație și adaptare la tehnologia constructorului", a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.

Un studiu de fezabilitate scump

Profilul drumului, dacă va fi autostradă sau drum expres va fi stabilit în urma unei analize cost-beneficiu, el putând să varieze în funcţie de sectoare şi de dificultatea traseului.

Studiul de fezabilitate este cel mai scump care a fost realizat până în prezent în ţara noastră, 127 milioane de lei, iar documentaţia trebuie întocmită în trei ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » S-a dat drumul la licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova - Lugoj. Ministrul Transporturilor: "Promisiune îndeplinită"