Video S-a încheiat oficial criza gunoaielor din Sectorul 1. Reacția ROMPREST, după anunțul privind reducerea la jumătate a tarifului lunar
Primarul Sectorului 1 anunţă o mare victorie în lupta cu firma de salubritate. Preţul plătit lunar pentru strângerea deşeurilor a scăzut, potrivit noii înţelegeri, cu aproape 50%. Ce nu spune însă Clotilde Armand este că Romprest va ridica gunoiul mai rar, şi de aici costurile mai mici.
Reporter: De când n-ați mai văzut pe stradă un angajat de la salubrizare?
Localnică: Sunt foarte rari! Ca păsările călătoare! Și fac rar curățenie.
De aproape un an de zile, se încheie oficial criza gunoaielor din Sectorul 1. Conflictul dintre Primărie şi Romprest, responsabilul cu curățenia, a creat haos în cel mai mare sector al Capitalei. Pe străzi s-au adunat aproape 2700 de tone de deşeuri. După acuzaţii de ambele părţi, acţiuni în justiţie şi o stare de alertă care a dus la situaţia inedită de a avea într-o singură lună trei firme care prestează acelaşi serviciu, s-a ajuns la un consens. Clotilde Armand a făcut anunţul pe Facebook.
- Clotilde Armand anunţă că gunoaiele din Sectorul 1 vor fi ridicate la jumătate de preţ. Liderul PNL acuză: "Nu...
- Clotilde Armand: "S-au achiziţionat servicii de 62.900 lei. Preţul total per tonă este mai mic decât cel al...
- Dan Barna, atac dur la adresa Gabrielei Firea: "Ea nu stă în Bucureşti, dar este prima pe lista de semnături...
Tariful este la jumătate, dar şi serviciul prestat de ROMPREST
Sorin Velicu, director operațional ROMPREST: Acest lucru înseamnă că operațiunile de măturat manual, măturat mecanizat, spălat și stropit, dar mai ales stropit, se vor efectua cu o frecvență aproape la jumătate, iar în unele cazuri și mai mici de jumătate.
Un lucru care nu este pe placul locuitorilor, care se aşteptau ca în sectorul 1 curăţenia să se facă aşa cum era înainte de scandal.
Sorin Velicu, director operațional ROMPREST: S-a discutat cu gândul de a trece peste acest impediment al Primăriei Sectorului 1 de lipsă de buget, pentru ca populația să nu aibă de suferit, așa cum s-a întâmplat până acum.
Pentru a deveni o realitate, înțelegerea dintre cele două părți trebuie să ia forma unui proiect care să fie adoptat în Consiliul Local. Consilierii PNL ar putea avea un cuvânt greu de spus la vot. Ei acuză că negocierea a avut loc pe ascuns, iar victoria anunţată de edil este de fapt o înfrângere usturătoare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰