Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Salvamont Neamţ: Turiştii pot resimţi temperaturi de până la -59 grade Celsius în Masivul Ceahlău

Temperaturile din masivul Ceahlău pot fi resimţite la valori de minus 59 de grade Celsius, avertizează Serviciul Salvamont Neamţ. Ar fi bine ca turiştii să evite în aceste zile drumeţiile pe munte. Totodată, este interzis să se staţioneze mai mult de 5 minute.

de Redactia Observator

la 05.01.2017 , 19:26

Temperaturile din masivul Ceahlău pot fi resimţite la valori de minus 59 de grade Celsius, avertizează Serviciul Salvamont Neamţ. Ar fi bine ca turiştii să evite în aceste zile drumeţiile pe munte. Totodată, este interzis să se staţioneze mai mult de 5 minute.

Temperaturile prognozate pentru următoarea perioadă vor fi de până la minus 23 de grade Celsius, iar viteza vântului va depăşi 80 de kilometri pe oră. În aceste condiţii, temperatura resimţită de organism se va situa în jurul valorilor de minus 59 grade Celsius,

Valorile se situează la limita dintre zona periculoasă şi cea foarte periculoasă, echivalentul codului roşu, atrag atenţia salvamontiştii din Ceahlău.

Articolul continuă după reclamă

Chiar cu echipament special, timpul fizic permis unei echipe de salvare să intervină este foarte limitat. Aşadar, salvatorii recomandă turiştilor să evite în această perioadă deplasările în zona montană înaltă.

Pe acelaşi subiect

Este interzisă staţionarea în vânt pentru perioade ce depăşesc 5 minute. De asemenea, se recomandă să se pornească pe trasee turistice cu expunere mare în vânt şi mai ales să nu efectueze deplasări după lăsarea serii, când temperaturile scad şi viteza vântului creşte simţitor, transmite Agerpres.

Salvamontiştii spun că turiştii trebuie să aibă extremităţile corpului mereu acoperite, iar încheieturile mâinilor şi picioarelor să fie protejate suplimentar. De asemenea, cei care urcă pe munte trebuie să poarte mască de vânt şi ochelari de protecţie.

Totodată, salvamontiştii atenţionează turiştii să nu consume alcool înainte sau în timpul excursiei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Salvamont Neamţ: Turiştii pot resimţi temperaturi de până la -59 grade Celsius în Masivul Ceahlău