Antena Meniu Search
x

Patru cadre medicale și un pompier, morți de coronavirus în 24 de ore. Video

E doliu în rândul cadrelor medicale! Trei asistente şi un asistent au murit din cauza coronavirusului, în ultimele 24 de ore. Şi pompierii au pierdut azi un camarad.

de Redactia Observator

la 27.10.2020, 20:55

Vezi și
  • Victimele aveau între 46 și 67 de ani.
  • 33 de cadre medicale au murit de coronavirus până acum.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

În judeţul Olt, două cadre medicale au fost răpuse de coronavirus la distanţă de câteva ore. Prima asistentă medicală, în vârstă de 47 de ani, s-a stins din viaţă ieri, după ce fusese transferată de la spitalul din Balş la Caracal. 

În ciuda eforturilor depuse de colegi, tratamentul nu a avut niciun efect. Cea de-a doua asistentă era internată în stare foarte gravă în spitalul din Slatina, acolo unde era şi angajată. 

Radu Ene, director medical SCJU Slatina: E o femeie de 48 de ani care a fost pe secţia de Boli Interne, fără comorbidităţi ştiute dinainte severe, un om în plină putere de muncă, e foarte dificil, vă daţi seama, pentru noi e un şoc foarte mare. 

Şi Serviciul de Ambulanţă din Arad este în doliu. La doar 48 de ani, o asistentă de la Ambulanţa din Ineu a pierdut lupta cu virusul. Fusese confirmată pozitiv în urmă cu doar o săptămână. O boală autoimună pare să fi agravat simptomele generate de coronavirus, iar medicii nu au mai reuşit să o salveze. 

Veşti triste au fost azi şi la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Asistentul medical Gheorghe Bordescu, în vârstă de 67 de ani, s-a stins şi el din cauza coronavirusului. 

Pompierii au pierdut şi ei un coleg, nu în lupta cu focul, ci tot din cauza coronavirusului. Plutonierul Adjutant Gheorghe Banu, un salvator de 46 de ani din Garda de Intervenție Brezoi, judeţul Vâlcea. 

Dan Pascaru, inspector șef ISU Vâlcea: Un om pe care te bazai, un om săritor, un om care s-a preocupat permanent pentru pregătirea profesională, ca să facă faţă tuturor cerinţelor.

Bărbatul a fost testat pozitiv în urmă cu mai bine de două săptămâni. După izolarea la domiciliu, simptomele s-au agravat şi a fost internat în spitalul din Râmnicu Vâlcea. 

Starea bărbatului s-a agravat, însă, cu toate că nu avea nicio altă afecţiune. În final, toate eforturile medicilor s-au dovedit a fi în zadar. 

Claudia Cap, director medical UPU Vâlcea: Există o degradare bruscă, o saturaţie care rămâne cât de cât acceptabilă şi, la un moment dat, în câteva ore se degradează şi chiar dacă este intubat, resuscitat, nu mai putem face nimic.

De la începutul pandemiei, aproape 3900 de cadre medicale au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus şi 33 au decedat.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Patru cadre medicale și un pompier, morți de coronavirus în 24 de ore. Video