Antena Meniu Search
x

Video Satul din România care stă pe o "bombă cu ceas". Ce au găsit pompierii în casa unui om, după ce locuinţa unui vecin a explodat din senin

Pericolul de explozie nu a fost înlăturat în satul Bâzdâna, din Dolj. Mai multe case au fost izolate şi a fost descoperită și o instalație improvizată de gaze. Pompierii au făcut măsurători și au lipit afișe prin care sătenii sunt avertizați de riscul la care sunt expuși.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 10.03.2024, 14:59

Vezi și

"Până acum, cinci localnici au fost nevoiţi să-şi părăsească gospodăriile. De exemplu, o bătrână în vârstă de 80 de ani locuia în această gospodărie. A fost ultima care a plecat din sat. Pompierii continuă măsurătorile, vin de trei ori în sat să facă aceste măsurători, iar ultimele concluzii arată rezultate în continuare destul de mari, concentraţii, chiar şi de 100%, în fântânile din curţile oamenilor, care se află la câteva sute de metri distanţă de locul unde a fost explozia", transmite Diana Speretoiu, reporter Observator.

Pericol de explozie în sat

"Într-o gospodărie, echipajul CBRN a descoperit şi o instalaţie de gaze improvizată. Practic, gazul era scos din pământ, captat, printr-o conductă care mai apoi era conectată la un aragaz din bucătăria unui localnic. Pompierii au restricţionat accesul acolo. De altfel, au fost lipite afişe pe stâlpii din sat, pe porţile oamenilor. Sunt avertizaţi că este pericol de explozie şi sunt sfătuiţi, de asemenea, să aerisească foarte bine încăperile înainte de a utiliza surse de foc", adaugă Diana Speretoiu, reporter Observator.

"Satul este în continuare monitorizat. Primarul localităţii ne-a spus că în aceste zile se face un studiu geofizic pentru a se găsi soluţia ca oamenii care locuiesc aici să fie în siguranţă. Pe 1 martie, o casă din satul Bâzdâna a sărit în aer din cauza unei acumulări de gaze. Proprietarul a ajuns cu arsuri la spital", mai spune Diana Speretoiu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Satul din România care stă pe o "bombă cu ceas". Ce au găsit pompierii în casa unui om, după ce locuinţa unui vecin a explodat din senin