Video S-au trezit cu sute de lei în minus la pensii, după recalculare. Foşti mineri şi siderurgişti au protestat în Maramureş şi Hunedoara: "Mi-o tăiat de pe hârtie"
Foşti mineri şi siderugişti şi-au strigat nemulţumirea în plină stradă, după ce au primit deciziile de recalculare a pensiilor. În judeţul Maramureş, peste o mie de pensionari au protestat în Baia Mare în faţa Casei de Pensii, dar şi la sediile PSD şi PNL. Iar în judeţul Hunedoara, zeci de siderugişti, ieşiţi la pensie după anul 2020, s-au trezit cu sute de lei în minus.
- Jos guvernul trădător! Jos guvernul trădător! Jos guvernul trădător!
- Hoţii, hoţii, hoţii, hoţii, hoţii!
După zeci de ani de muncă, după recalculare, seniorii din judeţul Maramureş s-au trezit cu sute de lei în minus pe deciziile aduse de poştaşi.
Pensionarii din Maramureş au ieşit în stradă
- Un sibian va primi 6.000 de lei în plus la pensie, recordul judeţului după recalculare. În ce domeniu a lucrat
- Ministrul Muncii le răspunde celor 63.000 de pensionari nemulţumiţi de recalculare: "Asta înseamnă echitatea!"
- Pensiile până la 3.000 de lei, neimpozitate: taxa pentru un pensionar cu 3.500 de lei pe lună. Opoziţia acuză...
- A lucrat 36 de ani în comerţ şi a primit prima pensie după recalculare. "Ne mulţumim cu cât ne-a dat"
- Noi măsuri pentru pensionari după recalcularea pensiilor. Ce pensie va avea de la 1 octombrie un pensionar care...
Motiv pentru care foştii mineri au decis să iasă în stradă pentru a-şi striga nemulţumirea.
Protestatar: 37 de ani şi mi-o tăiat 400 şi nu mi-o băgat 18 ani, mi-o tăiat de pe hârtie.
Florin Hossu, președinte Cartel Alfa Maramureș: Nu rugăm, obligăm Guvernul României să se gândească la ceea ce vor face în continuare pentru că la solicitarea minerilor vom face programe zi de zi de întâlnifre a minerilor în faţa partidelor politice.
Protestul a început în faţa Casei de Pensii a judeţului Maramureş. După ce au scandat în faţa instituţiei, seniorii au plecat spre sediile PSD şi PNL, dar şi la Prefectură.
Foşti siderurgişti au protestat în Hunedoara
Şi aici, foşti siderugişti au ieşit în stradă, nemulţumiţi de deciziile primite.
Protestatar: Mi-a calculat 3.700. 700 mi-au furat din pensie. Iar unui coleg de servici care a ieşit mult mai devreme la pensie, în 2014, el e aproape similar cu mine, e o diferenţă de un an de zile. 6 luni de zile a muncit mai mult. Domnul a avut o pensie de 3.276, i-a făcut 4.564.
Alți zeci de foști siderurgiști, cei mai mulți ieșiți din activitate după anul 2020, se confruntă cu aceeaşi situaţie. Oamenii nu înțeleg ce s-a întamplat.
Protestatar: Mesajul pentru guvernanţi este să ia o pensie minimă a unui pensionar, 2000 de lei şi să trăiască ei cu banii ăştia.
Timotei Breazu, pensionar siderurgist: Este invers proporţională. Cei care au muncit mai puţin au ieşit cu pensie mare, cei care am muncit mai mult ni s-a tăiat din pensie.
Dacă problemele lor nu se vor rezolva, pensionarii sunt deciși conteste deciziile în instanță.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰