Antena Meniu Search
x

Scandalul pictorialului indecent de la Sinagoga din Constanţa, în presa israeliană

Un pictorial sexy, realizat printre ruinele Sinagogii din Constanţa, a declanşat un scandal uriaş. Fotografiile cu o tânără în lenjerie intimă au revoltat comunitatea evreiască. Chiar şi presa din Israel a reacţionat dur după apariţia pozelor pe reţelele de socializare.

de Redactia Observator

la 01.11.2019, 20:40

Vezi și

Un pictorial sexy, realizat printre ruinele Sinagogii din Constanţa, a declanşat un scandal uriaş. Fotografiile cu o tânără în lenjerie intimă au revoltat comunitatea evreiască. Chiar şi presa din Israel a reacţionat dur după apariţia pozelor pe reţelele de socializare. Modelul şi fotograful ar fi fost lăsaţi în Singagogă de nişte muncitori care aveau cheia monumentului istoric. "Fata era frumoasă" -  s-au scuzat aceştia. 

Sunt fotografiile care au scandalizat comunitatea evreiască din România. Modelul, o tânără îmbrăcată doar în lenjerie intimă, a fost fotografiat printre ruinele Sinagogii din Constanţa. Un monument istoric închis cu lacătul şi în care, teoretic, nu este permis accesul. 

Fotograful ar fi reuşit să obţintă cheile de la muncitorii care lucrează la un şantier vizavi de monumentul istoric. În momentul în care cei doi au intrat în Sinagogă, au reuşit să facă şedinţa foto fără să fie deranjaţi.

Muncitorii recunosc că nu este prima dată când permit accesul curioşilor în sinagogă, monument lăsat în paragină de 20 de ani. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Contactat de Observator, fotograful şi-a cerut scuze şi spune că a retras toate pozele de pe internet. Dar revolta continuă. Sinagoga, o bijuterie arhitecturală şi un simbol în Constanţa încă din anul construcţiei, 1911, stă să cadă în orice moment. 

Clădirea-simbol a fost până anul trecut în adminstrarea comunităţii evreieşti din Constanţa, când a fost predată Companiei Naţionale pentru Investiţii pentru a fi restaurată. 

De atunci, a rămas însă sub lacăt şi nepăzită. Nu s-a mai făcut nimic, pentru că autorităţile se blochează în licitaţii. La fel ca în cazul Cazinoului din oraşul de la malul mării. 

Pictorialului extravagant a provocat reacţii şi în presa din Israel. The Jerusalem Post, de exemplu, condamnă atât gestul fotografului şi al modelului, cât şi lipsa de interes a autorităţilor pentru a reabilita Sinagoga.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Scandalul pictorialului indecent de la Sinagoga din Constanţa, în presa israeliană