Antena Meniu Search
x

Video Scandalul donațiilor de la șeicii arabi continuă. Prințul Charles ar fi primit 2 milioane de euro de la "omul care a cumpărat Londra"

Scandal în jurul casei regale britanice! Prinţul moştenitor Charles este luat în vizor de instituţiile statului după ce ar fi primit milioane de euro în valize sau în saci de la "omul care a cumpărat Londra". Este vorba despre fostul prim-ministru al Qatarului şi actualul patron al clubului de fotbal Paris Saint Germain, care a investit masiv în capitala britanică. Oficiali ai Casei Regale susţin că sumele au fost primite legal şi au ajuns în conturile unei organizaţii caritabile.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 29.06.2022, 12:28

Vezi și

Prințul de Wales ar fi primit în total 3 milioane de euro de la șeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, în urma unor întâlniri din 2011 şi 2015 la Clarence House, reşedinţa oficială din Londra a lui Charles şi a ducesei de Cornwall.

De fiecare dată, banii au fost oferiţi în bancnote de 500 de euro, în valize, geamantane sau sacoşe de cumpărături de la un magazin universal de lux. Doi consilieri ar fi numărat teancurile iar apoi au luat legătura cu banca privată care deserveşte casa regală. Până acum, nicio voce nu a susţinut că plăţile ar fi fost ilegale, însă modalitatea în care au fost sponsorizate organizaţiile caritabile ale moştenitorului coroanei lasă de dorit.

Brendan O'Neill, expert politic: "Nu este deloc o poveste care să îi facă cinste Prinţului de Wales. A luat deja înfăţişarea unui dealer dubios şi, normal, cine vrea un dealer dubios în postura de rege al Angliei?"

Robert Jobson, colaborator al Casei Regale: "Scenariul nu arată deloc bine pentru el, pentru că pune sub semnul întrebării judecata lui legată de motivul pentru care acceptă bani, sume mari de bani în numerar."

Pe acelaşi subiect

Prima reacție oficilă în acest scandal

Comunicat de presă al Clerence House: "Donațiile caritabile primite de la șeicul bin Jassim au fost transmise imediat uneia dintre organizațiile de caritate ale prințului, care a efectuat guvernarea adecvată și ne-a asigurat că au fost urmate toate procesele în mod corect."

Donațiile către organizațiile caritabile ale prințului Charles au ridicat numeroase semne de întrebare şi au fost analizate în ultimele luni de către Poliţia Metropolitană şi Comisia de Caritate pentru Anglia și Wales.

Iar asta din cauza unor acuzaţii, potrivit cărora una dintre acestea a oferit unui donator saudit ajutor pentru a obține un titlu onorific și cetățenie britanică. Şi asocierile prinţului cu demnitarii străini sunt luate în vizor. În ultimii 10 ani, Charles a participat la 95 de întâlniri cu şeici arabi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Scandalul donațiilor de la șeicii arabi continuă. Prințul Charles ar fi primit 2 milioane de euro de la "omul care a cumpărat Londra"