Antena Meniu Search
x

Video Se ia în calcul împuşcarea ursului care a fugărit turiştii pe pârtia de la Predeal

Au fost momente de groază, din nou, pe o pârtie din Predeal. Un tată cu copilul lui au fost alergaţi de un urs înfometat. Intervenţia unui turist din telescaun a fost de-a dreptul salvatoare. A urlat cât a putut de la înălţime până a pus animalul sălbatic pe fugă. E al doilea caz, în doar o săptămână.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 16.03.2021, 19:36

Vezi și

Pentru Observator, responsabilii de la ministerul mediului anunţă că iau în calcul împuşcarea ursului.

Se ia în calcul împuşcarea ursului care a intrat pe pârtie

Ţipete de disperare ale unui turist care priveşte cu groază din telescaun scenele de pe pârtie. Un copil şi tatăl său, pe snowboard ambii, sunt urmăriţi de un urs. Şi totul sub privirele disperate ale mamei şi surorii copilului care sunt şi ele în telescaun. Turistul urlă, de sus, din toate puterile pentru a speria animalul sălbatic.  

"Pleacă de acolo! Pleacă, mă!"

Pe acelaşi subiect

La un moment dat copilul cu placa pare că se dezechilibrează. Tatăl său îl ajută să îşi reia cursa de groază. Intervenţia schiorului din telescaun e însă salvatoare. 

George Lupu, schior: "Când au văzut că e copilul în pericol au început să ţipe şi ele două. Am urlat cât am putut şi a fugit. Copilul era disperat ţipa de nu mai putea şi tatăl lui încerca să-l pună. Copilul era disperat şi nu putea. Adică era pe cea mai grea (pârtie) cred că ştia să schieze, dar de frică nu mai putea să stea. Cred că a venit la 15 20 de metri de ei" 

Prezenţa de spirit a salvat două vieţi. Ursul a fugit în pădure. Imediat, au sunat şi la 112. 

Ion Zaharia, purtător de cuvânt Jandarmeria Braşov: "Alternează zona de pădure cu zona de pârtie,  probabil că în spaţiul respectiv ursul s-a obişnuit, mai găseşte hrană, s-a obişnuit acolo. Anul acesta dacă vorbim doar de staţiunea Predeal au fost 23 de apeluri prin 112"

Gest eroic al unui schior, care a atras ursul după el, departe de turişti

Este a doua oară, într-o săptămână, când un urs îşi face apariţia pe o pârtie din Predeal. Martea trecută, un monitor de schi şi-a riscat viaţa într-un gest eroic. A schiat, cu animalul sălbatic pe urmele lui, în încercarea de a-l duce cât mai departe de turiştii de pa părtie.. 

"Hai să facem un concurs! Haide după mine! Haide, dragule! Eşti un zăpăcit!" 

Martor: "Nu vor mai veni oameni de frică,  e periculos. Sunt porţiuni unde schiezi încet, ăla are viteză la deal, te ia la vale, te ia, ce faci?"

Ursul nu a fost relocat nici la o săptămână după incident. 

Robert Szep, secretar de stat ministerul Mediului: "S-a primit ordinul de derogare din partea asociaţiei de vânătoare. Analizăm dosarul şi mâine vom emite ordinul de derogare din partea ministerului. De ce nu a fost relocat până acum? Pentru că s-a încercat alungarea acestuia. Acesta a fost o excepţie, s-a întors pe pârtie. Avem dosarul pregătit, mâine emitem ordinul de intervenţie"

Deocamdată turiştii schiază pe propria răspundere, dar tot mai des împart pârtia cu animalele săbatice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Se ia în calcul împuşcarea ursului care a fugărit turiştii pe pârtia de la Predeal