Antena Meniu Search
x

Se modifică uniforma Poliţiei Române. Imagini cu noul echipament de vară al poliţiştilor

Ministerul Afacerilor Interne pregăteşte schimbarea uniformei Poliţiei Române. Sindicatul poliţiştilor Europol a publicat pe site imagini cu noul model de uniformă de vară.

Ministerul Afacerilor Interne pregăteşte schimbarea uniformei Poliţiei Române. Sindicatul poliţiştilor Europol a publicat pe site imagini cu noul model de uniformă de vară.

De ani de zile, poliţiştii se plâng de calitatea proastă a materialelor din care este confecţionată uniforma. "Vara îţi asigură aceleaşi condiţii ca într-o saună, iar iarna parcă atrag frigul, chiar dacă eşti echipat şi cu alte elemente ce compun uniforma", acuză reprezentanţii Europol.

Cât despre cravată, "în caz de intervenţie la un scandal poate servi drept obiect cu care agresorii te pot controla, fiindu-le facilitată posibilitatea de a te agresa ori chiar sugruma".

Drept urmare, "în stil pompieristic, Direcţia Generală Logistică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne transmite o adresă prin care prezintă un proiect de modificare şi completare a Hotărârii de Guvern nr. 1061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti, în data de 18.12.2018 prin care se doreşte organizarea unei sedinţe în data de 20.12.2018 pe aceasta temă, lăsând o perioadă de timp aproape inexistentă în care se pot formula propuneri, aspect confirmat prin adresa IGPR nr. 1640620 din 18.12.2018 care solicit un punct de vedere până la data de 19.12.2018, orele 12.00".

poliţiştii se plâng de calitatea proastă a materialelor din care este confecţionată uniforma

Sindicaliştii spun că "nu este timp suficient pentru a fi cerut un punct de vedere pertinent şi din partea poliţiştilor care poartă şi desfăşoară activităţi în stradă zilnic".

În plus, oamenii legii nu vor să se mai trezească în situaţia în care "replici după uniforma Poliţiei Române sunt purtate şi de către alţii care au definită o uniformă clară prin legea lor de organizare şi funcţionare".

Uniforma actuală nu e pe placul cetăţenilor

Într-un sondaj de opinie realizat în luna octombrie, aproape jumătate dintre respondenţi au admis că le este greu să facă diferenţa între un angajat al Ministerului de Interne şi un poliţist local. De vină ar fi uniforma aproape identică.

Până să aleagă noua uniformă, reprezentanţii Ministerului de Interne încă mai aşteaptă propuneri şi din partea angajaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Se modifică uniforma Poliţiei Române. Imagini cu noul echipament de vară al poliţiştilor