Antena Meniu Search
x

UNIFARM a trecut sub secret comercial informațiile despre achizițiile efectuate în pandemie

Scandalul achiziţiilor de măşti de protecţie, de la UNIFARM, a dat în clocot azi în Parlament. Liberalii şi social-democraţii s-au acuzat reciproc de interese legate de achiziţiile directe făcute în timpul crizei sanitare. Surpriza zilei vine de la UNIFARM, care a trecut sub secret comercial toate informaţiile despre achiziţii. 

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 06.07.2020, 20:40

Vezi și
  • Procurorii Direcției Naționale Anticorupție cercetează mai multe achiziții efectuate de UNIFARM.
  • Fostul director al UNIFARM este bănuit că ar fi luat o mită de sute de mii de euro.

În loc de clarificări despre milioanele de echipamente cumpărate degeaba de UNIFARM în timpul pandemiei, premierul a venit în faţa parlamentarilor cu scuze. 

Ludovic Orban, premierul României: Subiectul nu are legătură cu activitatea mea de premier. PSD caută să arunce în spatele meu, într-un mod insidios, să facă legături fără fundament între mine și activitatea unei societăți a statului vizată de o anchetă în curs. 

Ludovic Orban este acuzat de Opoziţie că ar fi avut legătură cu jaful de la compania statului. 

Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat: Domnule Orban, azi, toată lumea știe că patroana firmei anchetate de Direcția Națională Anticorupție este omul dumneavoastră de încredere. Ați fi continuat nestingherit să dați tunuri de sute de milioane, dacă nu v-am fi oprit aici, în Parlament. 

Deloc adevărat, dau replica liberalii. 

Florin Roman, deputat Partidul Național Liberal: Cele mai mari achiziții pe perioada pandemiei le-a făcut Partidul Social Democrat prin cei 28 de președinți de Consilii Județene și 1700 de primari pe care i-ați avut.

În urmă cu două săptămâni, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început o anchetă la UNIFARM care îl implică şi pe şeful companiei statului. Directorul UNIFARM, Adrian Ionel, ar fi pretins mită, 760.000 de euro, unui om de afaceri pentru a-i oferi în schimb un contract pentru sute de mii de combinezoane şi trei milioane de măşti aduse din Turcia. 

Adrian Ionel, director UNIFARM (martie 2020): Să stea liniştiţi colegii noştri din spitale, ne ocupăm de aprovizionarea lor. Avem grijă de ei! 

Managerii spitalelor au refuzat însă să cumpere de la UNIFARM pe perioada pandemiei, din cauza calităţii echipamentelor de protecţie. 

Noua conducere a UNIFARM anunţă că nu divulgă informații din contractele încheiate pe timp de pandemie. Pentru că publicarea lor ar aduce "atingere" secretului comercial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » UNIFARM a trecut sub secret comercial informațiile despre achizițiile efectuate în pandemie