Antena Meniu Search
x

Video Secretul din rețeta pentru un cozonac delicios. Ingredientul care nu trebuie să lipsească: "Cât de mult că aşa e bun"

Este forfotă mare în bucătăriile gospodinelor din întreaga ţară. Şi cum mai sunt doar patru zile până la Paşte, în case începe deja să se simtă mirosul preparatelor tradiţionale. Fără dubii, nelipsite de pe masa de sărbători rămân cozonacul şi pasca, iar toate familiile participă la pregătirea gustoaselor preparate. În timp ce bărbaţii se ocupă să potrivească bine focul în vatră, femeile frământă manual aluatul, aşa cum au învăţat de la bunicile lor. Haideţi să vedem şi noi care este secretul gustului tradiţional! 

de Redactia Observator

la 01.05.2024, 10:30

Vezi și

În această gospodărie din localitatea Ibăneşti, judeţul Mureş bucătăresele muncesc de zor pentru pentru masa de Paşte. Îmbrăcate în straie tradiţionale, femeile au început deja să pregătească bucatele alese, iar ca în fiecare an, la loc de ciste stă - cozonacul.

Gospodină: Să facem şi maiaua pentru cozonac. La cozonac se face o maia din drojdie, un pic de lapte, un pic de zahăr în maia ca să crească mai repede. Mai pune un pic de lapte şi adu şi lămâia să o răzuim aici.

Secretul din rețeta pentru un cozonac perfect

Iar rețeta bunicii cere timp. O dată pregătit aluatul pentru cozonac trebuie să se odihnească în tihnă câteva ore, iar ulterior în compoziţie se pune, cu generozitate, umplutură din cacao, mirodenii, rahat și nucă.

Pe acelaşi subiect

Bucătărească: Rahatul îl rupem cu mâna că mai demult nu se tăia cu cuțitul. În rupem şi îl punem aici, cât de mult că aşa e bun să fie rahat mult.

De la cozonac trecem la următorul preparat, şi cum era de aşteptat, bucătăresele au trecut la pregătirea pascăi.

Gospodină: Eu pun brânză, trebuie să pun puţină sare, ouă. Le amestec bine ca să fie ca să fie moi, să putem pune ca să umplem pasca. Aluatul la pască se face din făină, apă şi drojdie.

În timp ce în bucătării, gospodinele şi-au pregătit bucatele alese, bărbaţii se ocupă să potrivească bine focul în vatră.

Bărbat: Ne-am trezit de dimineaţă şi am aprins focul. L-am aprins cu lemne de brad, iar apoi am continuat cu lemne de fag. Apoi îl jeruim puţin şi apoi vin femeile să vadă dacă pot băga pâinea sau nu.

Aşadar, cozonacul şi pasca sunt gata pentru masa de paşte, de pe care nu o să lipsească nici ouăle roşii, friptura de miel, şi bineînțeles, tradiţionalul drob.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Evenimente » Secretul din rețeta pentru un cozonac delicios. Ingredientul care nu trebuie să lipsească: "Cât de mult că aşa e bun"