Antena Meniu Search
x

Ședinţă la sediul MAI, după tragedia de la Piatra Neamț. Marcel Vela: Vinovații vor fi trași la răspundere

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a convocat duminică o nouă şedinţă operativă la sediul instituţiei, după tragedia din Piatra Neamț.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 15.11.2020, 14:20

Marcel Vela, fotografiat la sediul MAI
Marcel Vela, fotografiat la sediul MAI - Facebook
  • Șeful MAI susține că toți cei care vor fi găsiți vinovați de tragedia de la Piatra Neamț vor fi trași la răspundere.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

La ședință participă secretarul de stat Bogdan Despescu împreună cu Inspectorul general al Poliţiei Române şi conducerea Institutului Naţional de Criminalistică „pentru evaluarea situaţiei existente până la această oră şi stabilirea de noi măsuri operative, astfel încât cei care vor fi găsiţi vinovaţi de tragedia care s-a produs la Spitalul Judeţean din Piatra-Neamţ să fie traşi la răspundere în cel mai scurt timp”, potrivit News.ro.

Marcel Vela a precizat că „toţi cei care vor fi găsiţi vinovaţi de tragedia care s-a produs la Spitalul Judeţean din Piatra-Neamţ vor fi traşi la răspundere”, conform sursei citate.

Încă de sâmbătă seara, la dispoziţiile ministrului de Interne,  „o echipă mixtă, formată din specialişti în investigaţii criminale de la nivelul Inspectoratului General al Poliţei Române, dar şi specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat în Municipiul Piatra-Neamţ pentru a cerceta cauzele care au dus la producerea incendiului”.

Sursa menţionată mai spune că „verificările de la faţa locului  vin în susţinerea activităţii Parchetului General care gestionează ancheta penală”.

La ora 14.00, Vela se va deplasa la sediul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani, unde va participa la videoconferinţa cu reprezentanţii DSP, IGSU din teritoriu, cât şi cu demnitarii de la nivel central responsabili pe situaţii de urgenţă şi sănătate, activitate care va fi coordonată de premierul Ludovic Orban.

Zece persoane au murit în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț

Opt pacienţi COVID au ars de vii, sâmbătă seara, în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alţi doi şi-au pierdut viaţa în timp ce erau evacuaţi.

În încercarea de a-şi salva pacienţii, medicul Cătălin Denciu s-a ales cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Colegul său Pavel Borş, o asistentă şi o infirmieră au suferit răni mai uşoare.

Unul dintre angajaţii spitalului spune că focul ar fi pornit de la priza de oxigen care alimenta ventilatoarele pacienţilor. Instalaţia electrică ar fi fost suprasolicitată după ce secţiile de ATI au fost mutate pe acelaşi etaj pentru a se putea deschide o secţie nouă de neurochirurgie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ședinţă la sediul MAI, după tragedia de la Piatra Neamț. Marcel Vela: Vinovații vor fi trași la răspundere