Antena Meniu Search
x

Şeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Iași, prins băut la volan

Culmea ironiei la Iaşi! Şeful de la Permise a rămas fără permis! Poliţiştii l-au prins băut la volan aseară, în timp ce se întorcea acasă de la o ieşire cu prietenii. Comisarul-şef a recunoscut că a consumat trei pahare de cidru, despre care ar fi crezut că nu conţin alcool. Aşa că s-a urcat chiar la volanul maşinii de serviciu.

de Redactia Observator

la 12.10.2020, 20:26

Vezi și
  • Șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Iași a fost amendat cu 1.305 lei.
  • Șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Iași ar fi fost dat în vileag de un instructor auto.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Este momentul când comisarul şef Vasile Zacornea dă explicaţii în faţa colegilor de la Rutieră. Un instructor auto a alertat Poliția, după ce l-a văzut consumând băuturi alcoolice la o terasă. 

Raul-Marian Nenestean, instructor auto: Cu un păhărel de 100-150 de grame, nu ştiu cât era, cu tărie. Că doar la 100, un păhărel nu poate să aibă suc în el sau cidru. S-a urcat în maşina instituţiei, care este plătită din banii noştri, ai tuturor contribuabililor, pentru a se deplasa în interese de serviciu, nu în interes personal la crâşmă.

Şeful de la Permise spune că a băut cidru, dar habar n-avea că are alcool.

Vasile Zacornea, şeful Serviciului Permise Iaşi: A spus că am consumat alcool, deşi a văzut foarte bine că am consumat doar cidru de mere din ăla roşu. Nici acum n-aş crede că are alcool pentru că este o băutură răcoritoare pe bază de cidru de mere. 

Raul-Marian Nenestean, instructor auto: În Podu Roşu era chiar să calce doi oameni pe trecerea de pietoni. A reuşit să sufle abia a cincea oară în alcooltest. 

Testarea cu aparatul etilotest a arătat însă că băutura considerată răcoritoare avea şi grade. 

Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași: Rezultatul a fost de 0,11 miligrame per litru, alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1305 lei şi s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 de zile. 

Vasile Zacornea, şeful Serviciului Permise Iaşi: Nu m-am ferit, n-am avut nimic de ascuns. Trei pahare cu cidru. Este o valoare foarte mică.

Situaţia este cu atât mai ruşinoasă cu cât Zacornea este chiar şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Iaşi. De asemenea, era considerat cel mai dur examinator din Iaşi, fiind practic o legendă printre cei care ajungeau la examenul pentru permisul de conducere. 

Nu este singurul superior care face de ruşine instituţia. Ca o coincidenţă, acum şase ani, un alt şef de la Serviciul Permise din Iaşi a fost prins la volan cu 0,79 miligrame alcool în aerul expirat. Poliţiştii l-au oprit în trafic tot în urma unei sesizări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Şeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Iași, prins băut la volan