Antena Meniu Search
x

Video Şeful galeriei Rapid şi alţi doi ultraşi, reţinuţi pentru 30 de zile. În casele suporterilor au fost găsite mai multe arme letale

Şeful galeriei Rapid şi alţi doi suporteri au fost reţinuţi pentru 30 de zile, în dosarul în care este implicat şi preşedintele clubului de fotbal. Daniel Niculae a fost însă eliberat, deşi este bănuit că i-a ajutat pe suspecţi să ascundă materiale pirotehnice într-o cameră secretă pe stadionul Giuleşti. De altfel, acasă la suporteri au fost descoperite şi mai multe arme letale. În total, 17 persoane sunt acuzate de organizarea unui grup infracţional.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 15.03.2024, 18:00

Vezi și

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care joi seară au reţinut 16 persoane în dosarul care vizează introducerea de materiale pirotehnice pe stadioane, solicită instanţei de judecată emiterea de mandate de arestare preventivă pentru trei dintre acestea. Printre suspecţii pentru care anchetatorii au formulat propunere de arestare se numără şi şeful galeriei echipei Rapid. Alţi 12 suporteri urmăriţi penal în acest dosar au fost plasaţi sub control judiciar.

Daniel Niculae, preşedintele clubului Rapid, audiat, dar lăsat liber

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală faţă de 16 inculpaţi, persoane fizice, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. (1) şi (3) Cod penal, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevăzută de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explosive, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. (1) Cod penal şi distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) Cod penal.  Faţă de 12 inculpaţi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, iar faţă de 3 inculpaţi s-a propus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de către Parchet.

Printre cei trei suspecţi pentru care anchetatorii solicită emiterea de mandate de arestare preventivă se numără şeful galeriei echipei Rapid, Georgian Liviu Ungurean, zis Bocciu. Suspectat şi el în dosar, preşedintele FC Rapid Daniel Niculae, ridicat de mascaţi şi dus la audieri joi dimineaţă, nu a fost reţinut. Procurorii au găsit în incinta stadionului un spaţiu în care erau ascunse materiale pirotehnice

”În urma controlului pirotehnic efectuat în data de 29.10.2023 în Peluza Nord, secţiunea 119-120, în spaţiul sanitar destinat bărbaţilor, spaţiul gol de sub peluză, au fost depistaţi 4 saci ce conţineau 371 articole pirotehnice (petarde, fumigene, torţe), combinezoane de culoare neagră şi măşti din plastic”, au arătat procurorii. Pentru a putea introduce obiectele în acest spaţiu, membrii grupării au disimulat o uşă în peretele acoperit cu faianţă, în spaţiul sanitar.

Preşedintele FC Rapid, Daniel Niculae, a fost ridicat de mascaţi joi dimineaţă, a anunţat acţionarul majoritar al giuleştenilor, Dan Şucu, iar conform unor surse judiciare, Niculae are calitatea de suspect. De asemenea, mai multe percheziţii au avut loc joi în Bucureşti, Prahova, Ilfov, fiind vizaţi membri ai galeriei echipei Rapid, afirmau surse judiciare. Ulterior, Poliţia Capitalei a anunţat că au avut loc 19 percheziţii, 28 de persoane urmând să fie duse la audieri. Acuzaţiile din acest dosar sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violenţă asupra bunurilor, orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Şeful galeriei Rapid şi alţi doi ultraşi, reţinuţi pentru 30 de zile. În casele suporterilor au fost găsite mai multe arme letale