Antena Meniu Search
x

Şeful ISU Dobrogea, Daniel Popa, a murit. Colonelul era infectat cu SARS-CoV-2

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, Daniel Gheorghe Popa, a murit. Colonelul fusese diagnosticat cu Covid-19 și era internat într-un spital din București.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.11.2020, 13:48

Şeful ISU Dobrogea, Daniel Popa, a murit
Şeful ISU Dobrogea, Daniel Popa, a murit. Colonelul era infectat cu SARS-CoV-2 - Facebook
  • Miercuri, șeful ISU Dobrogea Constanța s-a stins din viață.
  • În urmă cu câteva zile, colonelul Daniel-Gheorghe Popa a fost diagnosticat cu Covid-19.

Colonelul Daniel Popa a murit, miercuri, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, potrivit unor surse. În urmă cu câteva zile, șeful ISU Dobrogea fusese diagnosticat cu Covid-19.

La sfârșitul săptămânii trecute, ISU Dobrogea anunța că zece cadre ale instituției, între care și comandantul unității, colonelul Daniel Popa, au fost confirmate cu coronavirus:

"Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța este una dintre instituțiile care pe plan local asigură linia întâi în lupta cu virusul COVID-19.

În acest context, 10 cadre ale inspectoratului, printre care și domnul inspector șef, au venit în contact cu acest virus și s-au dispus măsuri medicale pentru fiecare în parte. Capacitatea operațională nu a fost afectată de cazurile confirmate, activitatea inspectoratului se desfășoară în continuare în parametrii optimi de răspuns în cazul producerii unor situații de urgență. Domnul inspector șef este internat într-un spital din București, starea dumnealui fiind una stabilă și atent monitorizată de cadrele medicale. Suntem alături de dumnealui, cât și de toți ceilalți afectați de acest virus, și le dorim multă sănătate".

Potrivit ctnews.ro, în prezent, comanda inspectoratului este asigurată de colonelul Ionel Roșca.

Cine a fost Daniel Gheorghe Popa

Daniel Gheorghe Popa s-a născut la 26 iunie 1963 în Călăraşi. Din 2016 este şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa.

Colonelul Popa s-a aflat aproape 16 ani la conducerea ISU ”Barbu Știrbei” Călărași.

Colonelul Daniel Gheorghe Popa a ocupat din anul 2001 funcția de comandant al Grupului de Pompieri din Călărași. A fost absolvent al Şcolii de ofițeri activi a Ministerului de Interne (promoția 1985, arma „Pompieri“) și al Facultății de Drept din cadrul Universității din București (1996).

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pe parcursul carierei militare, Daniel Gheorghe Popa a ocupat funcții de execuție și de comandă atât în plan operativ, cât și în cel preventiv, remarcându-se prin rigurozitate și profesionalism în îndeplinirea activităților specifice.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor obținute de reporterul Observator Andreea Filip - 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Şeful ISU Dobrogea, Daniel Popa, a murit. Colonelul era infectat cu SARS-CoV-2