Antena Meniu Search
x

Sentință pentru bunica băiețelului din Dej, găsit în comă în pat, cu răni grave. Valentin a murit la doar 9 ani

Bunica băiețelului de 9 ani din Dej, care a murit mâncat de viermi în casa în care locuia împreună cu mama și concubinul acesteia, în vara anului 2020, a fost condamnată la 16 ani de închisoare cu executare pentru rele tratamente aplicate minorului. Anul trecut, și mama copilului a primit o condamnare de 18 ani și 2 luni.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.04.2022, 11:16

Totodată, potrivit informațiilor obținute de reporterul Observator Alex Prunean, concubinul mamei copilului a fost și el condamnat la 17 ani de închisoare, dar ulterior a fost achitat.

Cazul tulburător de la Dej a ieșit la iveală în momentul în care copilul a ajuns la spital în comă profundă şi cu răni pe 80% din suprafaţa corpului, pline cu larve. Neglijat de mamă, băiatul era crescut mai mult de bunica lui în condiţii inumane. 

Bunica băiatului a primit în casa groazei o echipă Observator

Camera copilului era un adevărat focar de infecție. Bunica lui povestea la acea dată echipei Observator că băiatul de 9 ani a stat aproape trei săptămâni ţintuit la pat. Nu s-a ridicat nici măcar să meargă la toaletă. În tot acest timp, nimeni nu s-a ocupat să-l ajute, deși locuia în casă cu trei adulți.

Pe acelaşi subiect

Patul din camera în care a fost găsit Valentin

Observator

Bunica a fost cea care a sunat la 112 și a anunţat că minorul este inconştient. Femeia le-a spus medicilor de pe ambulanță că nu se mai ridicase de 3 săptămâni din pat. Medicii care au intervenit la caz spun că acesta era pur şi simplu mâncat de viermi şi de muşte, având infecţii grave pe mai multe zone din corp.

”Nu a mai vrut să asculte de nimeni, a ajuns violent. Uşa asta a dat-o jos, paharele aici le-a spart. Laptopul l-a fost spart”, spune bunica. Copilul lua două tratamente. Unul antiepileptic, iar celălalt - antipsihotic. Bunica spune că medicul care i le-a prescris ar fi monitorizat starea băiatului doar din când în când, telefonic.

Dialog bunică - reporter Observator:

(Reporter): ”Nu vă durea sufletul să-l vedeţi acolo?”

(Bunică): ”Cum să nu mă doară sufletul, când eu l-am crescut? Eu eram mamă, eu eram bunică, eu eram...”

Când au ajuns în apartamentul familiei respective, medicii l-au găsit pe băiat întins pe pat, inconştient şi plin de răni infectate pe abdomen, spate şi picioare. În plus, era acoperit aproape în totalitate de muşte şi viermi. Copilul a ajuns la spitalul din Dej cu răni și necroze pe tot corpul. De acolo a fost transferat în stare ciritcă la Cluj-Napoca, dar medicii au fost pesimiști încă de la început cu privire la șansele acestuia de supraviețuire.

Din păcate, Valentin a murit după două săptămâni petrecute la Terapie Intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Evenimente » Sentință pentru bunica băiețelului din Dej, găsit în comă în pat, cu răni grave. Valentin a murit la doar 9 ani