Antena Meniu Search
x

Sergiu, tăticul călăreț din Iași, explică de ce a vândut casa cumpărată din donații

Sergiu, tânărul care i-a impresionat pe români după ce a plecat călare să-şi vadă soţia la maternitatea din Iași, în timpul carantinei de anul trecut, a fost implicat într-un scandal după ce a decis să vândă casa construită din donațiile oamenilor. Bărbatul a declarat pentru BZI că s-a angajat și că și-a cumpărat o casă nouă.

de Redactia Observator

la 14.04.2021, 14:41

Sergiu, tânărul care a plecat călare spre maternitatea din Iași, unde soția sa se pregătea să aducă pe lume un băiețel
Sergiu, tânărul care a plecat călare spre maternitatea din Iași, unde soția sa se pregătea să aducă pe lume un băiețel
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Sergiu, cu ajutorul românilor impresionați de povestea sa, a reușit să se mute dintr-un cartier sărăcăcios într-o zonă mai bună. Însă, tânărul și-a vândut casa ridicată din donații și mașina pe care o cumpărase recent.

„Eu sunt la muncă acum, lucrez la Cotnari, la vie. Am vândut casa pe care am primit-o inițial, pentru că nu mă mai puteam descurca acolo. Am dat-o cu aceeași sumă cu care am luat-o, 37.000 de euro. Cu banii, mi-am luat o altă casă, pe Cicoarei, și mi-am ajutat și frații cu restul de bani. Pe casa aceasta am dat peste 20.000 de euro, am acte pe teren, pe tot. Eu nu mă puteam descurca acolo unde eram inițial”, a spus Sergiu Ciobotariu, potrivit BZI.

Tânărul a mărturisit că a avut și probleme cu legea pentru că s-a urcat fără permis la volan. Poliția a deschis două dosare penale pe numele său.

„M-a prins Poliția de două ori la volan fără permis, nu aveam cu ce să mă deplasez, era foarte greu. Inițial, îmi luasem un Golf 4 și nu aveam permis. M-a prins Poliția și mi-a făcut dosar, de asta am și plecat de acolo. Am vrut să mă înscriu la școala de șoferi, numai că m-au prins la volan cu o zi înainte de a mă înscrie. Acum, nu mai am voie timp de 5 ani să mă înscriu la școala de șoferi. Am și dat mașina, ca să nu mai fiu tentat să urc iarăși la volan”, a povestit tăticul călăreț.

Sergiu le-a mai spus jurnaliștilor că în noua sa locuință “are condiții bune, o baie, două dormitoare, hol, bucătărie. Tânărul a mai spus că nu a fost constrâns să-și vândă locuința. 

„Mi-am luat casa prin zona Cicoarei, am condiții bune, am baie, două dormitoare, hol, bucătărie. Încă nu este apă trasă acolo, trebuie trasă. Nu m-a obligat nimeni să vând casa, am primit toți banii corect. Pentru casa cealaltă am făcut un contract de închiriere pe 5 ani, iar, după perioada aceasta, el devine proprietar”, a mai spus Sergiu.

Sergiu Ion Ciobotariu este tânărul de 23 de ani care a impresionat mii de oameni pentru că a făcut totul posibil pentru a ajunge la soția lui, care abia născuse un băiețel, la maternitatea din Iași. 

"Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. L-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă.", a spus Sergiu, pentru BZI.

Mii de oameni au fost impresionați de povestea lui Sergiu și l-au ajutat cu donații pentru a-și construi o locuință. În campania de strângere de fonduri s-a implicat și fostul luptător MMA Cătălin Moroșanu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Sergiu, tăticul călăreț din Iași, explică de ce a vândut casa cumpărată din donații