Antena Meniu Search
x

Video Sergiu trăieşte de 70 de ani în Israel, dar a venit 2.000 de kilometri pentru a gusta din micii din Piaţa Obor: "Am auzit că sunt cei mai buni din ţară"

Românii se pregătesc temeinic pentru masa de 1 Mai. De câteva zile, micii au zburat de pe rafturile supermarketurilor. Cei care nu au mai avut răbdare până mâine s-au înfruptat deja de azi la terase. În Bucureşti, oamenii au aşteptat zeci de minute pentru a-şi potoli pofta.  

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 30.04.2022, 21:22

Vezi și

Sergiu: "Îi iau cu mine în Israel micii. Poţi să mi le pui la pachet? Vreau să le iau cu mine în avion". 

Sergiu e român, dar trăieşte de 70 de ani în Israel. A venit la Piaţa Obor din Capitală special pentru micii româneşti. 

Sergiu: Am auzit că sunt micii cei mai buni din ţară. Mi-a zis să luăm 12 mici, dar cred că îi mănânc eu. 

Chiar dacă micii erau pentru drum, n-a mai rezistat tentaţiei. I-a mâncat la terasă. 

Pe acelaşi subiect

Reporter-Sergiu: -Cum sunt?

-Mi-nu-nat!

-2000 de kilometri şi 2000 înapoi, de mâncat nişte mici. 

Coadă uriaşă pentru a savura micii

Zeci de persoane au stat la o coadă uriaşă pentru a savura mititei. 

Adrian Rebenciuc, patron terasa Obor: Ar trebui să dăm vreo patru, cinci mii de mici, în care îi includem şi pe ăia cruzi, că foarte multă lume cumpără pentru un grătar, pentru o pădure, pentru soacră, pentru nevastă, cam aşa. Atmosfera şi vadul ăsta senzaţional de Obor atrage. Şi noi, dacă facem carne bună, se şi vinde. 

Florin: Am auzit de la colegii mei din Anglia care locuiesc aici în Bucureşti, mi s-a spus că sunt nişte mici foarte, foarte buni. 

Reporter: - Cum e? Cum vi se pare?

- Nemaipomenit.

Aproape că nu e român care să nu guste un mic în aceste zile. 

Cătălin Scărlătescu: Ştii care sunt cei mai buni mici? Ăia care îţi plac. Dacă întrebi 10 oameni care sunt cei mai buni mici, 10 răspunsuri diferite. 

Chef Cătălin Scărlătescu ne-a împărtăşit propria reţetă de mititei. 

Cătălin Scărlătescu: Ai mei sunt simpli. Vaca, porc, oaie, in cantitatile care le cunosc eu, sare si piper, stop joc. Un pic de zeama de oase si cam asta e. 

Reporter-Toni Romulus, bucătar: - Câte minute să-i ţinem pe grătar?

- Cam 5 minute, 4, cam acolo. Nu trebuie sa stea foarte mult, pentru ca micul nu se mananca uscat. 

Un mic trebuie sa nu fie uscat, sa fie mediu si suculent. 

Nutriţioniştii ne spun să fim însă atenţi de unde cumpărăm micii, dacă facem singuri grătarul. 

Lygia Alexandrescu, nutriţionist: Importat să fie proaspeţi, ne uităm în primul rând pe eticheta alimentară să vedem ce fel de amestec de carne este.

Nici numărul de calorii nu e de neglijat. 

Lygia Alexandrescu, nutriţionist: În medie, greutatea unui mic e de 80-100 de grame. Dacă vorbim de 5,6 mici de 100 de grame, înseamnă undeva în jur de 1300, 1500 de kcal. Dacă apar şi cartofii prăjiţi, şi mai vin şi băuturile specifice sezonului, berea, sigur ne ridicăm la peste 2.000 de kcal, masa caloric pe o zi. 

Recomandat ar fi să ne oprim la trei mici mâncaţi. În plus, să avem grijă unde facem grătarul. Dacă locul nu e special amenajat, riscăm amenzi cuprinse între 100 şi 5 mii de lei. 

Reporter-Cătălin Scărlătescu: -Mâine, câţi mici mâncaţi?

- Nu mai mult de doi. Sigur ziua de 1 mai va fi cu mici. În permanenţă o să fie cu mici şi vă rog şi pe voi să faceţi treaba asta: mici, chifla, mustar şi bere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Sergiu trăieşte de 70 de ani în Israel, dar a venit 2.000 de kilometri pentru a gusta din micii din Piaţa Obor: "Am auzit că sunt cei mai buni din ţară"