Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Shara a avut o moarte violentă, provocată de droguri care ar fi putut răpune şi un cal. Concluzia legiştilor în cazul elevei olimpice din Bucureşti

Final de anchetă în cazul Sharei, eleva olimpică din Capitală, care a murit în casa unui tânăr din Piatra Neamţ, cunoscut pe internet. Fata a fost răpusă de doza uriaşă de droguri pe care a luat-o, specialiştii spun că substanţele ar fi putut răpune un cal. Medicii legişti au ajuns la concluzia că fata nu a fost violată, contrar primelor presupuneri, iar hemoragia puternică a fost provocată de droguri. Imaginile si informaţiile au puternic impact emoţional. 

de Bianca Iacob

la 24.01.2024 , 19:45

Sunt ultimele imagini cu Shara, fata de 16 ani, în viaţă. Sunt suprinse de o cameră de supraveghere instalată în casa prietenului ei cu trei ani mai mare, Matteo. Cei doi urcă împreună în dormitor, iar la scurt timp, băiatul coboară la parterul casei unde erau părinţii lui. Fata este căzută la podea, lângă pat. Apar paramedicii chemaţi de mama tânărului, apoi şi poliţiştii, dar pentru Shara nu se mai poate face nimic.

Bianca Iacob, reporter Observator: La şase luni de la tragedie, concluzia legiştilor e clară - moartea fetei a fost violentă si a fost provocată de o hemoragie din cauza drogurilor. Tânăra nu consumase alcool si nu intretinuse relatii sexuale cu baiatul. Se preuspune insa că individul i ar fi dat fetei un drog extrem de periculos, tip cristal.

Tătal fetei vrea să conteste rezultatele

Vezi și

Tatăl fetei contestă rezultatele.

Pe acelaşi subiect

Tatăl Sharei: O să urmeze o contraexpertiză, să fim lămuriţi de unde a survenit acea rană. În pozele de la medicina legală a apărut o rană în zona vaginală care nu ştim cum s-a produs. Ca să poată profita de ea, ăsta era scopul pentru care i s-au administrat. El a mai făcut şi cu alte fete acest lucru.

Drogul Cristal este denumit drogul elevilor, pentru că este extrem de ieftin şi popular printre adolescenţi.

Efectul drogurilor este devastator. Odată ce au fost consumate au ajuns în plâmâni. De acolo, în sistemul circulator şi prin sânge la sistemul nervos, la creier. Creierul este cel care dă comenzile celorlalte organe şi în funcţie de subtanţă, mesajul este alterat.

În cazul Sharei, substanţa avea rol stimulant ceea ce a dus la creşterea frecvenţei cardiace. Efortul mare al inimii a dus la stop cardio-respirator. În aceste cazuri, resuscitarea trebuie făcută foarte, foarte rapid.

Doar că resuscitarea în cazul Sharei e subiectul unei alte anchete. Părinţii fetei susţin că poliţiştii au mințit când au anunţat că ajus primii la intervenție și i-au aplicat fetei manevre de resuscitare. Afirmațiile sunt confirmate de altfel de imaginile de pe camere. Unul dintre agenţi de exemplu stă minute în şir pe canapea și se uită pe rețelele de socializare.

Resuscitarea în cazul Sharei e subiectul unei alte anchete

Bogdan Gheorghe, medic Agenţia Naţională Antidrog: Aceste substanţe identificate la tânără au un risc mult mai mare asupra sănătăţii decât drogurile tradiţionale. Fac parte din categoria catinoanelor sintetice, droguri care au fost dezvoltate să simuleze efectele cocainei, MDMA-ului, dar efectele să apară mult mai rapid şi cu o intensitate mult mai mare Efectele negative apar destul de rapid, pot duce la stopuri cardiorespiratorii.

Tatăl Sharei: Din păcate, fata noastră nu mai putea fi salvată. Decesul ei survenind cu mult timp înainte de ajungerea echipajului. Ea ultimul semn de viaţă l-a dat la ora 1.23 şi echipajul de la salvare a ajuns la 1:37

Matteo si alți doi adolescenţi sunt acuzaţi de trafic de droguri de mare risc. Sunt cercetati in libertate. Consumul de droguri pritre copii si tineri a atins proportiile unui fenomen in romania. De la o zi la alta, apar alte combinaţii chimice folosite de dealeri, care sunt greu de identificat.

Ramona Dabija, director ANA: Una dintre substanţele cele mai consumate sunt noile substanţe psihoactive, tocmai de la aceea, se află în acest moment în dezbatere publică un proiect prin care introducem din nou sub control șase substanţe noi psihoactive care sunt deja introduse în legislaţia europeană.

Bianca Iacob, reporter Observator: Problema drogurilor în scoli a ajuns și în CSAT anul trecut. Și asta pentru că potrivit datelor oficiale unul din 10 elevi consumă sau a consumat substanțe stupefiante. Vârsta debutului e la fel de îngrijorătoare, undeva în școala generală. Sunt copii care încep să consume la 12-13 ani. O soluție a fost testarea în şcoli, dar cea mai bună soluţie rămâne prevenirea, la pachet cu destructurarea reţelelor de trafic. Pentru Observator, Bianca Iacob.

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Shara a avut o moarte violentă, provocată de droguri care ar fi putut răpune şi un cal. Concluzia legiştilor în cazul elevei olimpice din Bucureşti