Antena Meniu Search
x

Video Filmul morţii Sharei: poliţiştii dau Like pe Facebook în timp ce e resuscitată, iar ambulanţierul îl asigură pe iubit că rezolvă la autopsie să scape liber

Ies la iveală greşeli revoltătoare în cazul elevei de 16 ani, moarte după ce prietenul i-a dat să consume droguri de mare risc. Imaginile suprinse pe camere de supraveghere din casa în care Shara a murit arată că poliţiştii au minţit atunci când au spus că i-au acordat victimei primul ajutor. Agenţii au fost filmaţi cum pierd timpul pe reţelele de socializare, în loc să facă cercetări. Iar un ambulanţier îl linişteşte pe tânăr că va scăpa basma curată. Surse Observator spun că acesta ar fi suspect într-un alt caz de viol. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 14.12.2023, 19:34

Vezi și

Imaginile de pe camerele de supraveghere montate în casa tânărului de 19 ani îl arată pe acesta cum intră în locuinţă alături de Shara, adolescenta de 16 ani, imediat după miezul nopţii. Cei doi urcă la etaj, unde e camera băiatului. 

Tatăl Sharei: Ea se uita după cărţi, că era pasionată de cărţi. 

Ultimele imagini cu Shara în viață

Sunt ultimele imagini cu Shara în viaţă. Adolescenta din Bucureşti trebuia să participe la un concurs şcolar în Piatra Neamţ. A ales să-şi petreacă noaptea dinainte alături de tânărul cu care avea o relaţie online de mai mult timp.

Pe acelaşi subiect

Tatăl Sharei: I-a comunicat soţiei că vorbeşte cu un băiat din Piatra Neamţ, dar nu i-a dat detalii şi, fiind o relaţie la distanţă, nu am băgat în seamă această relaţie.

La un moment dat, tânărul intră singur în baia unde, ulterior, criminaliştii aveau să descopere urme de droguri aruncate în vasul de toaletă.

Tatăl Sharei: Acum el prizase, s-a auzit când a făcut asta şi uite cum se ţine de nas. A prizat!

La scurt timp, iese panicat din dormitor şi cere ajutorul părinţilor. Fata intrase în criză din cauza drogurilor consumate, avea să stabilească necropsia.

Tatăl Sharei: Cauza decesului, stop cardiorespirator în urma unei intoxicații cu trei substanțe interzise: sunt droguri sintetice.

Mama băiatului a anunțat tragedia la 112 

În continuare, imaginile îl surprind pe tânăr în timp ce strânge mai multe lucruri din cameră, apoi merge la toaletă. Între timp, mama lui sună la 112.

ÎNREGISTRARE DIN NOAPTEA TRAGEDIEI: - A băut ceva?

- Nu!

- Câţi ani are?

- Cum?

- Câţi ani are?

- 17!

- Sună la 112!

- A leşinat! Şi nu răspunde!

- A consumat ceva?

- Nu, nimica, tată, nimic!

- Păi n-are cum.

- Nu ştiu, tata!

IPJ Neamț, prins cu minciuna

Ambulanţa ajunge după 17 minute, în acelaşi timp cu echipajul poliţiei. Varianta prezentată de IPJ Neamţ a fost complet diferită.

Cristi Popovici, reporter Observator: Iniţial, Inspectoratul de Poliţie Neamţ preciza că doi poliţişti au ajuns la vila băiatului înaintea ambulanţei şi au efectuat manevre de compresie toracică persoanei vătămate, prin rotație. Nimic din comunicat nu este adevărat.

Tatăl Sharei: Echipajul de poliţie nu execută niciun fel de manevră de resuscitare.

Polițistul care dădea scroll pe Facebook în noaptea tragediei

Scenele care se derulează în jurul tragediei devin inumane. Unul dintre agenţi stă pe o canapea, la doi metri de dormitorul în care medicii încearcă resuscitarea fetei, şi dă like-uri pe reţelele de socializare.

Tatăl Sharei: În camera alăturată cineva se zbate între viață și moarte și tu stai și scrollezi pe rețele de socializare. Mi se pare lipsit de umanintate.

Pasivitatea poliţiştilor şi minciunile din raportul prezentat la finalul zilei au dus la deschiderea unei anchete disciplinare. Doi ofiţeri şi patru agenţi sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu.

Adrian Cuculis, avocatul familiei fetei: Tu, ca polițist, în loc să stai pe Facebook, ar fi trebuit să securizezi perimetrul, să începi să iei detalii, trebuia să vii acolo să vezi dacă nu a fost vorba de o ucidere din culpă sau poate un omor.

Ambulanțier filmat cum îl încurajează pe tânăr că va scăpa basma curată

Camerele de supraveghere au mai surprins un moment şocant. Unul dintre ambulanţieri este filmat cum îl asigură pe tânăr că va scăpa basma curată, acuză tatăl fetei.

Tatăl Sharei: Ambulanţierul, că să stea liniştit, că se rezolvă cumva când îi desface la autopsie. Îi găseşte ceva patologic şi scapă, nu o să fie probleme!

ÎNREGISTRARE - ambulanțier către tânăr: Poate o fi tras ceva, poate are boli, poate e cu inima bolnavă! Nu te impacienta. Nu e de rău, e de bine! Stai liniştit! Linişteşte-te!

Tânărul de 19 ani, arestat preventiv

La trei luni şi jumătate de la scenele teribile, tânărul de 19 ani este arestat preventiv pentru trafic de droguri urmat de moartea victimei. Alţi doi dealeri sunt în arest la domiciliu.

Cristi Popovici, reporter Observator: Poliţiştii de la Crima Organizată au stabilit că tânărul a cumpărat drogurile de la doi prieteni, iar apoi în mod clar şi indubitabil, spun anchetatorii, i le-a oferit adolescentei. Aceste droguri i-au cauzat fetei moartea.

Surse din anchetă au declarat pentru Observator că tânărul este suspect şi într-un alt caz, de viol. Părinţii fetei se tem ca tragedia fiicei lor să nu fie muşamalizată. Au cerut daune morale de 1 milion de euro traficantului suspectat că le-a omorât copilul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Filmul morţii Sharei: poliţiştii dau Like pe Facebook în timp ce e resuscitată, iar ambulanţierul îl asigură pe iubit că rezolvă la autopsie să scape liber