Antena Meniu Search
x

Video "Şi-a dat pur şi simplu ochii peste cap". Ionuţ a căzut ca secerat la doar 23 de ani, după ce a consumat 7 energizante. Venise la Timişoara ca să îşi facă un nou tatuaj

Energizantele mai fac o victimă. Un tânăr de 23 de ani a făcut infarct şi a murit în timp ce aştepta să-şi facă un tatuaj, la Convenţia Internaţională de la Timişoara. Ar fi băut şapte doze în câteva ore, spun martorii. Medicii atrag atenţia că acest tip de băuturi, consumate în exces, modifică muşchiul inimii. Iar cei care fac abuz, nu doar că sunt predispuşi la infarct, dar au şi şanse mai mici de a fi resuscitaţi. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 13.04.2024, 19:17

Vezi și

Vlad Tănăsescu, tatuator: Pur şi simplu, omul a făcut infarct. Avea zece tatuaje pe el, era de azi dimineaţă tatuat, şi, la un moment dat, şi-a dat pur şi simplu ochii peste cap. Şi dintr-o dată a făcut aşa...   

Ionuţ avea 23 de ani şi era un împătimit al tatuajelor. Venise din Oraviţa la evenimentul din Timişoara pentru a-şi completa colecţia de desene pe corp. Aştepta de câteva ore să îi vină rândul să-şi tatueze gamba. A căzut brusc din picioare. 

A murit sub ochii prietenilor

Martor-reporter: E şocant, normal că e şocant.

Pe acelaşi subiect

- Ai mai auzit să se întâmple aşa ceva?

- Nu, nu. Mai e normal să mai leşine lumea, se mai întâmplă de foarte multe ori şi aşa, dar nu am mai văzut aşa ceva.

Iniţial martorii s-au gândit că tânărul ar fi consumat substanţe interzise. 

Martor-reporter: I s-a făcut rău şi a făcut stop cardiac. Eu sunt tatuator. În mod normal nu se întâmplă aşa ceva, de la tatuajul propriu-zis.

- Dar de la ce?

- Posibil să fi luat ceva şi să nu fi spus tatuatorului.

Mai mulţi cunoscuţi cred că ceea ce l-a răpus pe tânăr au fost energizantele. Băuse nu mai puţin de şapte doze în orele petrecute la convenţie, spun apropiaţii.

Studiile arată că patru astfel de băuturi echivalează cu zece shoturi de esspresso. Medicii veniţi la faţa locului n-au mai putut să-i repornească inima.

Stela Iurciuc, medic cardiolog: Consumul excesiv şi de timp îndelungat de aceste taurine poate să creeze nişte modificări structurale la nivelul miocardului cu scăderea şansei de reuşită în cazul unei resuscitări.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă. Autopsia va arăta dacă tânărul avea o afecţiune de care nu ştia.

Mihai Grecu - șef UPU, Spitalul Județean Timișoara: Consumul de eu ştiu, energizante, fumatul sunt în măsură să agreveze sau să creeze premisele ca această boală să se manifeste. Din păcate se poate manifesta pentru prima oară printr-o tulburare de ritm cardiac care să ducă în final la stopul cardiorespirator.

Artistul care îl tatua pe Ionuţ şi-a exprimat durerea pe un site de socializere.

"Prietenul meu drag... Nu o să te uit niciodată... Nu trebuia să fie aşa, te-am iubit ca pe fratele meu, o să îmi lipseşti extrem..." <Sursa: Facebook/Valentin Croitor>

Victime în rândul tinerilor

Băuturile energizante fac tot mai multe victime în rândul tinerilor

În urmă cu două luni, un copil de 13 ani din Bistriţa-Năsăud a murit pe terenul de fotbal după un antrenament. Băuse trei energizante, a început să aibă palpitaţii, după care inima i-a cedat. Iar anul trecut, un adolescent de 17 ani a murit la mare, după mai multe doze de energizant.

Medicii spun că excesul de băuturi energizante cu taurină stimulează excesiv sistemul nervos şi provoacă creşterea ritmului cardiac. Alte simptome sunt ameţeli, anxietate sau respiraţie dificilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » "Şi-a dat pur şi simplu ochii peste cap". Ionuţ a căzut ca secerat la doar 23 de ani, după ce a consumat 7 energizante. Venise la Timişoara ca să îşi facă un nou tatuaj