Antena Meniu Search
x

Video Și-a închis fetița în casă, după ce a câștigat custodia. Reacţia mamei: ''În sufletul ei se gândeşte - când mă salvează mama?''

Un copil de şase ani a devenit victima nevinovată a războiului dintre părinţi. Tatăl, care a dovedit instanţei că are casă, a câştigat custodia. Mama, doar dreptul de a petrece timp cu fetiţa. Teoretic! Practic, însă, de luni bune stă în faţa unei uşi care nu se deschide. În spatele ei, un copil traumatizat de o situaţie greu de înţeles. Azi, fetiţa a fost luată de stat. Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional! 

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 21:07

Vezi și

Mama: Ea în sufletul ei se gândeşte: când mă salvează mama, când vine mama să mă salveze?

Cu acest gând, o mamă vine aproape zilnic, în acelaşi loc, şi priveşte către apartamentul în care a locuit. Nu şi-a mai văzut copilul de mai bine de un an şi speră că îl va zări măcar la geam. Totul a început cu o relaţie fericită care, acuză femeia s-a transformat într-un calvar: cu bătăi, scandaluri şi ordine de protecţie. 

Mama: Primul ordin de protecţie a fost emis în vara anului 2019. Din cauza unei ameninţări cu moartea şi a fost şi o strângere de gât.

A intervenit Protecţia Copilului care a reuşit să-i aducă la un acord: un program egal de stat cu copilul. Între timp, imaginea mamei în mintea fetei se schimbase radical. O arată stenogramele unor discuţii înregistrate dintre femeie şi copil. 

Pe acelaşi subiect

Mama: De ce nu o poți tu să o vezi pe mama?

Fetița: Că odată ai fost nebună. 

Mama: Și cine te-a învățat asta?

Fetița (pe un ton detașat și străin): Nebuna asta…Am învățat să-i zic "nebună". O cheamă

"mă-ta" pe nebună. Pe mama cealaltă o cheamă "mă-ta".

Mama: Dar ai văzut-o, vreodată ai văzut-o?

Fetița: Nu.

Mama: Și când bătea la ușă unde plecai?

Fetița: Mă ducea tata în cameră.

Mihaela Dinu, psiholog: E foarte posibil să fie vorba despre alienare parentală. Când unul dintre părinţi încearcă să anihileze autoritatea, rolul celuilalt. 

Înţelegerea dintre părinţi nu a ţinut mult. Atunci când a venit rândul tatălui să ia fetiţa acasă, a fost şi ultima dată când mama a văzut-o. Au urmat procese în instanţă pentru custodie. Tatăl a câştigat. 

Mama: Eu aveam atunci o garsonieră confort 2, iar tatăl s-a prezentat ca având un apartament cu 3 camere unde fetiţa are camera proprie. 

Reporter: Când ai văzut fetiţa ultima dată.

Mama: Anul trecut, în septembrie, 19 septembrie 2021.

Mama: Dumneavoastră ați văzut fetiţa de ultima dată?

Paznicul: Da, acum vreo 3 ani. Păi dacă eu ţi-am zis că nu o scoate afară unde să o văd, la televizor?

Femeia a ajuns din nou în instanţă pentru a-şi recupera fetiţa. 

Mama: Primele poze le-am văzut acum, în instanţă, în procesul ăsta, şi efectiv am simţit că mă prăbuşesc. Erau poze cu copilul meu, îi crescuse părul, era mult mai înaltă şi mi-am dat seama că a trecut un timp foarte mare pe care eu nu o să-l recuperez niciodată.

Până se calmează spiritele, Protecţia Copilului a cerut ca fetiţa să fie luată în grija statului. Doar că n-a fost chip să-l convingă pe tată să deschidă uşa. Până azi. Într-un răspuns pentru Observator, Direcţia pentru Protecţia Copilului spune că fetiţa a fost plasată la un asistent maternal. 

Cum se apără tatăl fetiţei

Contactat de Observator, tatăl copilului a negat acuzaţiile fostei partenere şi spune că justiţia va face lumină în acest caz. Tot ce îşi doreşte este ca micuţa să fie bine.

Mihaela Dinu, psiholog: Are nevoie de o perioadă de acomodare, nu înţelege de ce nu mai stă nici la tată şi de ce nu merge la mamă. Va fi o perioadă foarte dificilă pentru copil. 

DGASPC urmează să stabilească dacă fetiţa va putea să se întoarcă în familie.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Și-a închis fetița în casă, după ce a câștigat custodia. Reacţia mamei: ''În sufletul ei se gândeşte - când mă salvează mama?''