Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Şi-au vândut două apartamente pentru a-şi face casă lângă Cluj. Acum, primăria îi obligă să şi-o demoleze singuri

Au pus casele înaintea autorizaţiilor, iar acum rămân fără ele. Aproape 150 de familii care şi-au construit locuinţe lângă Cluj-Napoca, pe terenuri unde nu aveau voie să le ridice, au aflat că primăria a obţinut ordin judecătoresc. Construcţiile ilegale vor fi demolate.  

de Alex Prunean

la 23.05.2023 , 19:45

Familia Ielciu se pregăteşte de demolare acum. Proprietarul recunoaşte. A început lucrările fără o autorizaţie. A continuat să clădească vila în speranţa că o va obţine pe parcurs.

Claudiu Ielciu, proprietar: În acelaşi an am fost amendat de primărie cu 10.000 de lei. Am încercat intrarea în legalitate, am cerut intrarea în legalitate.

Primăria îi obligă să şi-o demoleze singuri

Vezi și

Familia Ielciu şi-a vândut două apartamente ca să facă rost de bani pentru casă chiar dacă ştia că o construieşte pe teren interzis. Zilele trecute, proprietarul s-a trezit la uşă cu un executor judecătoresc şi cu o echipă de la demolări. Nu a avut ce negocia. A obţinut un singur lucru.

Pe acelaşi subiect

Claudiu Ielciu, proprietar: Soluţia până la urmă un termen de a ne demola singuri. Am desfăcut tot ce înseamnă mobilier, urmează acum geamurile să le dăm jos şi să începem să dăm acoperişul josm după care un buldozer.

Familia spune, însă, că nu există un ordin de evacuare, iar fără acesta nu se poate face demolarea. Astăzi, pe stradă au ajuns şi autorităţile.

Localnic: E un caz social, o familie cu trei copii. Nu au unde să locuiască.

Dan Tarcea, viceprimar Cluj-Napoca: Este o hotărâre judecătorească care trebuie puse în aplicare. Este o hotărâre judecătorească din 2016, definitivă şi irevocabilă.

În această situaţie sunt aproape 150 de familii care nu au avut bani să cumpere terenuri în Cluj-Napoca şi au construit pe parcele trecute în acte ca teren arabil. Primăria crede că demolarea caselor va fi un exemplu pentru toţi cei care îşi ridică locuinţe în zone cu restricţii.

Alex Prunean, reporter Observator: Terenul extravilan se afla in afara zonei de locuinte si poate sa aiba doar destinatie agricola. Sunt putine cladiri care pot fi amenajate pe el, si toate pt a facilita activitatea agricola, cum ar fi adaposturi de animale, depozite de furaje si mai noi, parcuri fotovoltaice.

Printre construcţiile ilegale este şi un mare hotel din Cluj-Napoca. A fost construit fără autorizaţie şi încă nu a fost demolat.

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Şi-au vândut două apartamente pentru a-şi face casă lângă Cluj. Acum, primăria îi obligă să şi-o demoleze singuri