Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Simulare în caz de cutremur la Ploieşti. Scenariul: Salvarea victimelor dintr-un grav accident feroviar şi dintr-o clădire afectată de seism

Zeci de salvatori, pompieri, medici şi asistenţi au participat la un amplu exerciţiu care a simulat un cutremur de 7,2 pe scara Richter. Conform scenariului, Ploieşti a fost cel mai afectat oraş. Exerciţiul s-a bazat pe existenţa unui accident feroviar, dar şi pe salvarea unor victime dintr-o clădire grav afectată de seism.

de Redactia Observator

la 25.11.2022 , 10:58

Discuţie salvatori: Haide repede! Dana, hai aici repede!

Guler cervical, hai! Hai să ne împărţim. Şi acolo, du-te şi acolo şi pune guler cervical. 

Scenariul spune că România este lovită de un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richer. Autorităţile intră în alertă, localităţi întregi sunt devastate de seism. Salvatorii încep intervenţiile în gara Ghighiu din Ploieşti. Cutremurul a zdruncinat din temelii o clădire, unde au fost surprinse patru victime, iar în apropiere a avut loc un accident feroviar.

Vezi și

Salvator: Hai să începem eliberarea victimelor. 

Pe acelaşi subiect

Cristi Georgescu, reporter Observator: În urma cutremurului simulat s-a produs şi un accident feroviar, în care a fost implicat un microbuz cu 14 persoane. La acest moment se face trierea victimelor şi acestea din urmă vor fi duse la un punct medical avansat aflat pe hipodromul din Ploieşti. 

Cutremurul a zdruncinat o clădire, iar în apropiere a avut loc un accident feroviar

Violeta Tănase, medic: Sunt victime de cod roşu şi cod galben cu trauma toracică, cu plăgi, cu traumatisme craniene. În acest moment se efectuează evacuarea victimelor din microbuz şi cele din zona căii ferate.

Andreia Ursachi, purtător de cuvânt ISU Prahova: În desfăşurarea exerciţiului vor fi implicate forţe şi mijloace aparţinând subunităţilor de intervenţie din cadrul ISU Prahova, după cum urmează: 14 ofiţeri, 19 subofiţeri, 12 soldaţi, 3 medici şi 10 asistenţi medicali. 

După ce victimele au fost duse pentru îngrijiri la un punct medical avansat autorităţile au intervenit pentru salvarea altor victime dintr-o clădire puternic afectată de cutremur. Pentru căutarea supravieţuitorilor a fost adus şi un câine de urmărire.

Mai multe persoane au fost coborâte de la etajele superioare ale clădirii cu ajutorul unor tiroliane.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Simulare în caz de cutremur la Ploieşti. Scenariul: Salvarea victimelor dintr-un grav accident feroviar şi dintr-o clădire afectată de seism