Antena Meniu Search
x

Situaţie DRAMATICĂ la MINA LUPENI! S-a prăbuşit o galerie! Sunt MINERI prinşi înăuntru!

O galerie a minei Lupeni s-a surpat în urmă cu puţin timp, iar cel puţin 3 mineri sunt blocaţi înăuntru.

Situaţie DRAMATICĂ la MINA LUPENI! S-a prăbuşit o galerie! Sunt MINERI prinşi înăuntru!

Echipa de salvatori a intrat în subteranul Minei Lupeni, unde a avut loc o surpare, şi a anunţat că cei trei mineri daţi dispăruţi ar putea fi în viaţă întrucât se aud voci, spune liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului.

”Echipa de salvatori a intrat deja în subteran. Ne-a comunicat la suprafaţă că se aud voci, ceea ce înseamnă că cei trei mineri ar putea fi în viaţă”, a declarat liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Câmpean.

El a mai spus că accesul în zona în care a avut loc surparea este foarte dificil.

Galeria al cărei tavan s-a surpat este la o adâncime de 500 de metri.

La rândul lui, prefectul de Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a declarat că a luat legătura cu secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat şi că la faţa locului va fi trimis un elicopter SMURD.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, declara că la momentul surpării în galerie se aflau 14 mineri, 11 dintre ei reuşind să iasă. Ceilalţi trei au fost prinşi sub dărâmături, fiind daţi dispăruţi.

Ministrul Toma Petcu a plecat la Mina Lupeni.

"Din informațiile pe care le am în avatajul panou 97 C de la Mina Lupeni a avut loc o surpare, unde se pare că sunt prinși trei mineri. La momentul de față nu știu numele lor și situația, eu sunt la București. Sper din toată inima să fie în viață. În momentul de față s-a dat alarma, o să intre echipele de salvare," a declarat Darius Câmpeanu, lider sindical la mina Lupeni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Situaţie DRAMATICĂ la MINA LUPENI! S-a prăbuşit o galerie! Sunt MINERI prinşi înăuntru!