Antena Meniu Search
x

Şoferi, un senator liberal vă pregăteşte ceva! Vrea să modifice Codul Rutier, cu amenzi mai mari şi pedepse cu închisoarea

Şicanările care duc la provocarea de pagube materiale şi agresiunile fizice sau verbale din trafic ar putea fi sancţionate cu amendă sau chiar cu închisoare.

Şicanările care duc la provocarea de pagube materiale, precum şi agresiunile fizice sau verbale din trafic ar putea fi sancţionate cu amendă sau chiar cu închisoare, potrivit unei iniţiative legislative de modificare a Codului Rutier propusă de senatorul PNL de Bistriţa-Năsăud Dorin Dobra.

Părăsirea autovehiculului de către şofer, în urma unui eveniment de circulaţie sau a producerii unui accident rutier, cu scopul de a agresa sau a ameninţa celelalte persoane implicate, provocându-le "o stare de suferinţă fizică, psihică sau emoţională", se poate pedepsi cu închisoarea de la trei luni la doi ani sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se propune a fi sancţionată şi fapta realizată prin afişarea unei arme cu efect letal sau a unui obiect cu efect similar, iar dacă aceste arme chiar sunt folosite, pedeapsa poate creşte de la doi la zece ani de închisoare, la care se adaugă suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de la cinci la zece ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Senatorul PNL doreşte ca aceste pedepse să se aplice, în mod corespunzător, şi pentru însoţitorii şoferului agresiv, dacă aceştia participă la realizarea faptelor de agresiune în trafic.

Dorin Dobra a declarat pentru Agerpres că va depune proiectul de modificare a Codului Rutier cel mai probabil la începutul lunii februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Şoferi, un senator liberal vă pregăteşte ceva! Vrea să modifice Codul Rutier, cu amenzi mai mari şi pedepse cu închisoarea