Video "Solidaritatea este un imperativ global" Intervenția președintelui Klaus Iohannis, la Summitul Global de la New York
Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 22 septembrie 2021, la New York, o intervenție în cadrul Summitului Global pe tema coordonării răspunsului internațional în contextul pandemiei de COVID-19, organizat în marja celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.
![Klaus Iohannis Președintele Klaus Iohannis](https://img.observatornews.ro/0/2021/9/22/438330/klaus-iohannis-a3c5bc2e.webp?w=430&f=2&v=2)
Redăm în continuare traducerea în limba română a intervenției, publicată pe site-ul Administrației Prezidențiale:
Doamnelor și domnilor,
Sunt onorat să mă adresez astăzi dumneavoastră, la acest Summit de referință. Îi mulțumesc Președintelui Biden pentru inițiativa de a coordona răspunsul internațional la cea mai importantă amenințare actuală - noul coronavirus. Pentru a ieși învingători din această luptă este extrem de important să gândim și să planificăm la nivel global.
- Mesajul președintelui Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU: "Conflictele armate, diviziunea etnică și...
- Iohannis anunţă de la New York că va participa la congresul PNL în care va fi ales un nou preşedinte al...
- Congres PNL. Ultimele atacuri între Ludovic Orban și Florin Cîțu. Cine are cele mai mari șanse la șefia...
- Klaus Iohannis nu mai primeşte "Palatul împăratului" care a fost renovat cu 9 milioane de euro, ci un apartament
- Ce şanse sunt să treacă moţiunea AUR împotriva Guvernului Ciolacu. Unii lideri USR ar vrea o alianţă cu...
Solidaritatea este un imperativ global. Cred că cea mai bună modalitate de a ne garanta siguranța este un acces echitabil la vaccinurile care salvează vieți, precum și la terapii și diagnostice.
Ca parte a eforturilor internaționale de combatere a pandemiei, România găzduiește rescEU - un mecanism strategic pentru rezerve medicale și distribuție al Uniunii Europene.
România a ajutat alte țări în eforturile acestora de a atenua efectele devastatoare ale pandemiei, prin trimiterea de echipe medicale în Italia, Republica Moldova și Tunisia, dar și în Statele Unite ale Americii. Aș dori să subliniez contribuția românească din luna mai 2020, cu personal medical și experți dislocați în Alabama.
Mai mult, România a donat deja doze de vaccin către Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Egipt, Tunisia și Vietnam.
România se angajează și este implicată în susținerea ambițioasei agende de consolidare a arhitecturii de securitate a sănătății din lume, în vederea construirii unui sistem global care este rezilient și mai adecvat gestionării crizelor neprevăzute, precum este această pandemie.
Vă mulțumesc!
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰