Antena Meniu Search
x

Video "Solidaritatea este un imperativ global" Intervenția președintelui Klaus Iohannis, la Summitul Global de la New York

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 22 septembrie 2021, la New York, o intervenție în cadrul Summitului Global pe tema coordonării răspunsului internațional în contextul pandemiei de COVID-19, organizat în marja celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

de Redactia Observator

la 22.09.2021, 22:15

Președintele Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis - Administraţia Prezidenţială

Redăm în continuare traducerea în limba română a intervenției, publicată pe site-ul Administrației Prezidențiale:

Doamnelor și domnilor,

Sunt onorat să mă adresez astăzi dumneavoastră, la acest Summit de referință. Îi mulțumesc Președintelui Biden pentru inițiativa de a coordona răspunsul internațional la cea mai importantă amenințare actuală - noul coronavirus. Pentru a ieși învingători din această luptă este extrem de important să gândim și să planificăm la nivel global.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Solidaritatea este un imperativ global. Cred că cea mai bună modalitate de a ne garanta siguranța este un acces echitabil la vaccinurile care salvează vieți, precum și la terapii și diagnostice.

Ca parte a eforturilor internaționale de combatere a pandemiei, România găzduiește rescEU - un mecanism strategic pentru rezerve medicale și distribuție al Uniunii Europene.

România a ajutat alte țări în eforturile acestora de a atenua efectele devastatoare ale pandemiei, prin trimiterea de echipe medicale în Italia, Republica Moldova și Tunisia, dar și în Statele Unite ale Americii. Aș dori să subliniez contribuția românească din luna mai 2020, cu personal medical și experți dislocați în Alabama.

Mai mult, România a donat deja doze de vaccin către Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Egipt, Tunisia și Vietnam.

România se angajează și este implicată în susținerea ambițioasei agende de consolidare a arhitecturii de securitate a sănătății din lume, în vederea construirii unui sistem global care este rezilient și mai adecvat gestionării crizelor neprevăzute, precum este această pandemie.

Vă mulțumesc!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "Solidaritatea este un imperativ global" Intervenția președintelui Klaus Iohannis, la Summitul Global de la New York