Antena Meniu Search
x

Soluția medicului Adrian Marinescu prin care, în două săptămâni, poate scădea numărul infecțiilor cu coronavirus

Medicul infecţionist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balş, susține că există o soluție simplă prin care, în două săptămâni, numărul infecțiilor noi cu coronavirus poate să scadă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 11.08.2020, 08:26

Purtarea măștii poate fi o soluția prin care, în două săptămâni, să avem o îmbunătățire a crizei sanitare
Soluția medicului Adrian Marinescu prin care, în două săptămâni, poate scădea numărul infecțiilor cu coronavirus - Observator
  • Purtarea măștii poate fi o soluția prin care, în două săptămâni, să avem o îmbunătățire a crizei sanitare.
  • Dr. Adrian Marinescu: Nu o să fie dintr-odată dar o să vedem niște cifre care o să arate mult mai bine.

Dr. Adrian Marinescu, de la Institutul "Matei Balș" din București, medic specialist în boli infecțioase, a explicat că masca masca este cea mai importantă pentru că "e un lucru practic".

"Dacă ne gândim la celelalte măsuri, poate că distanțarea nu depinde doar de mine.

Dacă sunt oameni mulți în jurul meu poate că la un moment dat, chiar dacă îmi doresc, nu voi avea această distanțare", a declarat Adrian Marinescu în cadul unei emisiuni televizate.

Potrivit medicului infecționist, regulile de igienă sunt importante, dar sunt situații în care oamenii nu au la îndemână săpun sau soluție dezinfectantă, însă au masca la îndemână.

Citește și:

Dacă e folosită corect, reprezintă o barieră.

"Peste tot în lume s-a ajuns la concluzia că reducerea ratei de infectare este foarte mare. Ce trebuie să înțelegem noi în Europa și în primul rând este că într-adevăr, masca este cea care poate să facă foarte clar diferența. Și poate să o facă repede.

Nu de pe o zi pe alta, dar cu siguranță dacă respectăm astăzi – purtăm corect masca și sigur și celelalte măsuri -, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătățire.

Nu o să fie dintr-odată dar o să vedem niște cifre care o să arate mult mai bine", a mai spus specialistul, potrivit Mediafax. 

Cel mai recent bilanț: 779 noi cazuri și 29 de decese, în 24 de ore

Un număr de 779 de noi cazuri de Covid-19 au fost raportate de duminică până luni, iar 29 de oameni au murit, în același interval, din cauza acestei maladii.

„Până astăzi (luni - n.red.), pe teritoriul României, au fost confirmate 62.547 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 30.311 pacienți au fost declarați vindecați și 6.497 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 779 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, a anunțat, ieri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 326 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

De asemena, din cele 29 de deces înregistrate, 28 sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient nu au fost raportate până în prezent comorbidități.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Soluția medicului Adrian Marinescu prin care, în două săptămâni, poate scădea numărul infecțiilor cu coronavirus