Antena Meniu Search
x

Sorina Pintea, vizitată de soț în Arestul Central al Poliţiei Capitalei

Anchetă în Poliţia Română, după vizita de aseară a Sorinei Pintea la medic. Ministrul de Interne a cerut controale privind transferul din arest la clinică, iar ministrul Sănătăţii spune că bolnavii arestaţi nu ar trebui încătuşaţi. Între timp, astăzi, Sorina Pintea a primit din nou vizite.

De Corina Matlinschi la 04.03.2020, 21:10
Vezi și
  • Sorina Pintea a fost vizitată de soț în Arestul Central al Poliţiei Capitalei
  • Arestată într-un dosar de luare de mită, Sorina Pintea acuză grave probleme de sănătate

Anchetă în Poliţia Română, după vizita de aseară a Sorinei Pintea la medic. Ministrul de Interne a cerut controale privind transferul din arest la clinică, iar ministrul Sănătăţii spune că bolnavii arestaţi nu ar trebui încătuşaţi. Între timp, astăzi, Sorina Pintea a primit din nou vizite. Două ore a stat de vorbă cu soţul ei. 

În Arestul Central al Poliţiei Capitalei, Sorina Pintea a primit astăzi doar vizita soţului.

Ovidiu Goga nu a dat prea multe detalii jurnaliştilor. A transmis însă că starea de sănătate a fostului ministru al Sănătăţii nu este tocmai bună. 

Sorina Pintea stă singură în celulă, iar un medic îi verifică starea de sănătate în fiecare dimineață. Până acum a primit de două ori vizita familiei, însă a mai stat de vorbă şi cu avocaţii ei, cei care acum se pregătesc să susţină contestaţia la această măsură preventivă.

Sorina Pintea a fost scoasă ieri, pentru a treia oară, din arest. Cu o maşină a Poliţiei a fost dusă la clinica Ministerului de Interne, unde a fost consultată de un medic neurolog. 

Corina Matlinschi, reporter Observator: Sorinei Pintea i s-a făcut o evaluare neurologică, dar și un consult pentru că, potrivit procedurii, un medic al policlinicii trebuie să confirme afecțiunile pe care ea le-a declarat, iar apoi să își continue tratamentul în arest

Acum câteva luni, Sorina Pintea a anunţat că suferă de o boală autoimună. Toţi medicii care au văzut-o până acum au decis că-şi poate continua tratamentul după gratii. Prima apariţie în faţa camerelor, după arestare, a declanşat însă o anchetă. 

Victor Costache, ministrul Sănătăţii: Am să discut cu ministrul de Interne. Nu putem încătuşa persoane bolnave care nu prezintă risc 

Marcel Vela, ministrul de Interne: Am dispus şefului Poliţiei Române să facă o verificare pentru modul de acţiune al poliţiştilor în acest caz. Am dispus şi Direcţiei Medicale să facă un control la tot ce ţine de avizul medical pe care responsabilii care răspund de sănătatea deţinuţilor l-au dat. Să vedem dacă l-au dat în mod coordonat, corect şi legal 

Sorina Pintea este acuzată de procurori că a luat 35.000 euro mită, în două tranşe. Vineri, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti dezbat contestaţia fostului ministru, care cere o măsură mai blândă în locul arestului preventiv. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Sorina Pintea, vizitată de soț în Arestul Central al Poliţiei Capitalei