Antena Meniu Search
x

Şpagă uriaşă oferită de un şofer beat unui echipaj de poliție, în Craiova, ca să nu îi facă dosar penal

Un șofer a fost reținut după ce a încercat să mituiască doi polițiști cu o sumă de bani considerabilă. Bărbatul fusese oprit de agenți în trafic, pe o stradă din Craiova, având o concentrație de 0,74% g/l alcool pur în aerul expirat.

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 14:50

Şpagă uriaşă oferită de un şofer beat unui echipaj de poliție, în Craiova, ca să nu îi facă dosar penal - Zuma Press / Cristel via Hepta

Noaptea trecută, polițiștii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au prins în flagrant un bărbat de 41 ani din Craiova, după ce a oferit suma de 5.000 de lei unui echipaj de poliţie rutieră, pentru a nu i se întocmi actele de constatare a unei infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Șoferul fusese prins conducând cu o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiind condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, tânărul a refuzat să-i fie recoltate probe biologice, astfel că a fost dus la sediul Biroului Rutier Craiova, în vederea întocmirii unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Polițiștii din Craiova au refuzat șpaga

Pe acelaşi subiect

Ca să scape basma curată și să fie lăsat în pace, bărbatul le-a oferit celor doi agenţi 5.000 de lei. Doar că polițiștii au refuzat șpaga şi au anunţat Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj. El a fost reținut și urmează să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Redăm mai jos, integral, comunicatul Direcției Generale Anticorupție:

"Ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj au realizat vineri, 07 ianuarie 2022, prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 41 ani, din municipiul Craiova, după ce a oferit suma de 5.000 lei unui echipaj de poliţie rutieră, pentru a nu i se întocmi actele de constatare a unei infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere. În fapt, în jurul orelor 02:15, un echipaj de poliţie rutieră format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Biroul Rutier, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe raza municipiului Craiova, județul Dolj, un bărbat care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,74%o g/l  alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, conducătorul auto a refuzat să-i fie recoltate probe biologice, sens în care a fost condus la sediul Biroului Rutier Craiova, în vederea întocmirii unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, unde a oferit celor doi agenţi de poliţie suma de 5.000 lei, pe care o avea asupra sa, pentru a nu-i fi intocmite documentele de constatare a infracțiunii.

Șoferul craiovean a fost reținut

Agenţii de poliţie au refuzat categoric propunerea conducătorului auto şi au anunţat şeful ierarhic, precum şi D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, aceștia continuând să întocmească actele de constatare a infracțiunii. Ca urmare a sesizării, conducătorul auto a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de 5.000 lei agenţilor de poliţie iar, în urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reținerea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, urmând ca în cursul zilei de azi, să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim faptul că, ieri, 06.01.2022, doi lucrători ai I.J.J. Buzău au refuzat mita oferită de o persoană fără calitate specială pentru a nu fi dispuse măsurile legale de sancționare în urma constatării încălcării prevederilor deciziei de carantinare la domiciliu ca urmare a faptului că a fost depistat pozitiv infectat cu virusul SARSCOV-2 pe raza unui stat membru al Uniunii Europene. Față de persoana în cauză, cercetările continuă în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită", a transmis DGA într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Şpagă uriaşă oferită de un şofer beat unui echipaj de poliție, în Craiova, ca să nu îi facă dosar penal