Antena Meniu Search
x

Speriaţi de legalizarea căsătoriilor gay, interzic bărbaţilor să devină regine sau prinţese

Înainte de intrarea în vigoare a legii care dă liber căsătoriilor între persoanele de aceelaşi sex, oficialii britanici din Anglia şi Ţara Galilor vor să prevină urmările neprevăzute ale acestei legi.

 Aşa că printre schimbările aduse noi legi se numără interzicerea explicită a posibilităâii ca bărbaţii să devină regină sau prinţesă a Ţării Galilor.

Aflaţi într-un amplu proces de revizuire a legilor din ultimii 700 de ani, oficialii britnci au analizat sub lupă diverse prevederi dintre care cele mai vechi datează din 1258. Prin urmare ei au eliminat o prevedere din secolul al XIV-lea, potrivit căreia legăturile extraconjugale cu soţul sau soţia unei figuri monarhice sunt considerate acte de înalte trădare.

Articolul continuă după reclamă

Şi termenii clasici de “mamă,” “tată,” “soţ” şi “soţie” vor suferi transformări: încă de anul trecut, când legea căsătoriei între persoane de acelaşi sex a fost votată, oficialii britanici au decis redefinirea acestor termeni, pentru a se adapta schimbărilor.

Totuşi capitolul asupra căruia s-a concentrate toată atenţia aurtorităţilor în elaborarea noilor amendamente se referă la felul în care sunt transmise titlurile nobiliare şi regale.

Pentru a evita posibilitatea unor crize constituţionale, legiuitorii britanici precizează că, în cazul în care un bărbat s-ar căsători cu regele, acesta nu ar primi titlul de regină.

De asemenea, dacă Prinţul de Wales s-ar căsători la un moment dat cu un bărbat, acesta din urmă nu ar urma să primească titlul de Prinţesă de Wales.

sursă: totb.ro

foto: 9am.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » Speriaţi de legalizarea căsătoriilor gay, interzic bărbaţilor să devină regine sau prinţese