Antena Meniu Search
x

Video Spitalul Movila, unde pacienta de 83 de ani a luat foc în salon, nu are autorizaţie de la pompieri: "E vorba de un Dorel, ca să înţelegeţi"

Mai multe cadre medicale, printre care managerul spitalului şi asistenta-şefă, dar şi angajaţi ai firmei care făceau lucrări au fost audiaţi seara trecută, după explozia dintr-ul salon al Spitalului Movila din Ploieşti.

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 14:42

Vezi și

O pacientă a suferit arsuri grave după ce un muncitor, care lucra la reţeaua de termoficare a spitalului, a tăiat cu flexul o ţeavă, aflată fix lângă tubul de oxigen din salon. O scânteie a produs flama. În salon s-a produs o explozie, urmată de incendiu. Mai mulţi medici au sărit să stingă flăcările care cuprinseseră patul femeii.

Din păcate, femeia de 83 de ani are mai multe arsuri pe faţă şi umăr şi a ajuns direct la operaţie. Starea ei este critică la acest moment.

Stareaf femeii este critică 

În urma incidentului, autorităţile au descoperit că spitalul nu are autorizaţie de la pompieri. Poliţia a deschis o anchetă, la fel şi Inspectoratul Teritorial de Muncă. Iată şi câteva declaraţii.

Reporter: "Din punct de vedere al sănătăţii securităţii în muncă, s-au respectat toate regulile?"

Stoica Constantin, Inspector-Şef Adjunct SSM: Asta o să vedem, din câte am constatat eu, nu prea. Adică e vorba de un Dorel, ca să înţelegeţi.

Bogdan Nica, manager Spitalul Județean de Urgenţă Ploiești: Nu ştiu ce s-a făcut sau nu la instruirea personalului, asta va decide ITM, organele de anchetă. Toţi o să răspundă sau să răspundem, conform atribuţiilor din fişa de post. Inclusiv pompierul care de asta e angajat aici, ca să anunţe şi să prevină orice riscuri la sănătatea pacientului şi a personalului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Spitalul Movila, unde pacienta de 83 de ani a luat foc în salon, nu are autorizaţie de la pompieri: "E vorba de un Dorel, ca să înţelegeţi"