Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Pacientă de la Spitalul Movila, cuprinsă de flăcări, după ce un muncitor a tăiat cu flexul o ţeavă de lângă aparatul ei de oxigen

Încă un incident revoltător într-un spital din România: o pacientă a ars într-un salon al Spitalului Movila din Ploieşti. Totul după ce un muncitor a tăiat cu flexul o ţeavă, aflată lângă un tub de oxigen la terapie intensivă. În salon a avut loc o explozie, urmată de incendiu. Autorităţile au descoperit că spitalul nu are autorizaţie de la pompieri. Poliţia a deschis dosar penal.

de Cristi Georgescu

la 26.02.2024, 19:41

Vezi și

Dorel a lucrat astăzi la reţeaua de termoficare a spitalului Movila din Ploieşti, o recunosc chiar autorităţile. Incidentul se putea transforma într-o tragedie cand muncitorul a ajuns, nu se ştie cum, să taie cu flexul o ţeava aflată în secţia de terapie intensivă, lângă patul unei femei dependente de oxigen. A fost nevoie doar de o scânteie pentru a se produce flama. 

Bogdan Nica, manager Spitalul Județean de Urgenţă Ploiești: Instituţia avea pompier angajat aici. Avea lucrător la oxigen. Întrebarea pe care mi-o pun retoric este unde erau în momentul în care a intrat o persoană, un muncitor de la o firmă ca să taie o ţeavă.

Sorin Metea, ISU Prahova: A avut loc o mică explozie, având în vedere că era oxigen în cameră, după această explozie s-a produs un mic incendiu. Am înţeles că sunt documentele depuse şi s-a obţinut un aviz, urmează a se obţine şi autorizaţia de securitate la incendiu pentru acest corp de clădire.

Pacienta de 83 de ani are mai multe arsuri

Pe acelaşi subiect

Mai mulţi medici au sărit să stingă flăcările care cuprinseseră patul femeii. Pacienta de 83 de ani are mai multe arsuri şi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe unde a intrat în operaţie. Are arsuri pe faţă şi umăr. Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă.

Reporter: Din punct de vedere al sănătăţii securităţii în muncă, s-au respectat toate regulile?

Stoica Constantin, inspector-şef adjunct SSM: Asta o să vedem, din câte am constatat eu, nu prea. Adică e vorba de un Dorel, ca să înţelegeţi.

Bogdan Nica, manager Spitalul Județean de Urgenţă Ploiești: Nu ştiu ce s-a făcut sau nu la instruirea personalului, asta va decide ITM, organele de anchetă. Toţi o să răspundă sau să răspundem, conform atribuţiilor din fişa de post. Inclusiv pompierul care de asta e angajat aici, ca să anunţe şi să prevină orice riscuri la sănătatea pacientului şi a personalului.

Tragedii în lanţ în unităţile medicale din ţară

În noiembrie 2021, un eveniment tragic a avut loc la acelaşi spital. Atunci, un incendiu a curprins una dintre clădirile unităţii medicale, iar 2 pacienţi au murit şi alţi 16 au fost grav răniţi.

Tragediile s-au ţinut lanţ în unităţile medicale din ţară. Incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, din cauza unei candele, a omorât 10 oameni. În pandemie, 20 de pacienţi au murit în incendiul de la Institutul Matei Balş din Capitală. În urmă cu 3 ani, 7 bolnavi internaţi la Terapie Intensivă au murit în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Pacientă de la Spitalul Movila, cuprinsă de flăcări, după ce un muncitor a tăiat cu flexul o ţeavă de lângă aparatul ei de oxigen