Antena Meniu Search
x

Spitalul din Suceava, plasat sub comanda medicilor militari

Spitalul de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava a fost plasat sub comanda unei echipe de medici militari cu experiență, a anunțat premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern de joi după-amiaza.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 02.04.2020, 18:02

Spitalul din Suceava, plasat sub comanda medicilor militari
Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava - Wikipedia

Spitalul de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava a fost plasat sub comanda unei echipe de medici militari cu experiență, a anunțat premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern de joi după-amiaza.

"Am decis ca managementul Spitalului Judeţean Suceava să fie asigurat de o echipă de medici militari cu experienţă care să repună în funcţiune spitalul, într-un timp cât mai scurt", a declarat Ludovic Orban.

Tot astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este necesară repunerea în funcţiune a Spitalului Judeţean Suceava, cât mai rapid, existând pentru acest lucru resurse, echipamente, echipă de coordonare de la Bucureşti şi personal.

"Este o unitate în care ştim cu toţii că, din păcate, au apărut probleme care s-au propagat. Acum nu este momentul să vedem ce şi cum s-a întâmplat până în acest moment. Aceasta este treaba altor autorităţi. Ceea ce trebuie noi să facem acum este să repunem urgent în funcţiune spitalul din Suceava. Pentru asta este la Suceava domnul ministru al Sănătăţii, domnul Tătaru, împreună cu domnul secretar de stat Oprea, iar domnul secretar de stat Oprea are o sarcină foarte clară, să repună spitalul în funcţiune. Va rămâne acolo, domnul Oprea, pentru perioada următoare, pentru a se îngriji de conducerea operativă a spitalului. Este corect, este oportun şi este necesar să se introducă proceduri militare, deci militarizarea spitalului, pentru a reveni foarte rapid la normalitate", a afirmat președintele.

Potrivit acestuia, este nevoie ca spitalul să fie dotat cu tot ce este necesar, în aşa fel încât personalul medical să fie protejat.

"Din informaţiile mele, în acest moment, în spital au fost deja livrate 5.000 de combinezoane pentru medici şi personalul medical, de asemenea, 20.000 de măşti de protecţie, de mănuşi, inclusiv medicamente specifice pentru bolnavii de COVID. Toate aceste lucruri trebuie puse urgent la dispoziţia personalului medical! Procedurile trebuie verificate şi actualizate. Este nevoie să se facă o dezinfecţie profundă şi în spital, şi posibil şi în oraş. Pentru asta există o echipă specială de dezinfecţie, care va veni din Dorohoi şi se va ocupa de aceste lucruri. Este nevoie de testarea urgentă a personalului medical, care, sigur, poate să revină în spital în măsura în care se vindecă. Este nevoie de încă un aparat de testare, care va fi pus la dispoziţie în timpul cel mai scurt. Deci, medicamente sunt, material de protecţie este, proceduri sunt, conducere este. Resursa umană există, există în spitalul din Suceava, şi mă adresez în mod expres şi special medicilor şi personalului medical din spitalul Suceava: reveniţi, vă rog, la serviciu! Preluaţi bolnavii, respectaţi procedurile! Ne bazăm pe voi", a mai transmis Iohannis în cursul zilei de joi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Spitalul din Suceava, plasat sub comanda medicilor militari