Video Explozia din Crevedia. Tragedie aproape trasă la indigo cu dezastrul de la Mihăileşti. Marcel Ciolacu: "Cine va fi vinovat, să fiţi ferm convinşi că va plăti"
Explozia din Crevedia. Premierul Marcel Ciolacu a mulţumit duminică tuturor pompierilor, cadrelor medicale şi forţelor de ordine implicate în gestionarea situaţiei generate de accidentul de la Crevedia. El a precizat, de asemenea, că acest caz ar trebui comparat mai degrabă cu cel de la Mihăileşti decât cu incendiul de la Clubul Colectiv.
România pare că nu a învăţat nimic din tragediile din trecut. Explozia de la Mihăileşti sau nenorocirea din Clubul Colectiv nu ne-au ajutat să schimbăm ceva. Statul eşuează din nou acum, după ce pe 24 mai 2004 o explozie s-a produs la încărcătura unui tir care transporta în condiţii nesigure 20 de tone de azotat de amoniu.
18 oameni au murit în tragedia de la Mihăileşti
Deflagraţia a fost nimicitoare, 18 oameni au murit - doi colegi de-ai noştri, şapte pompieri şi oameni care locuiau în zona respectivă. La 11 ani distanţă de această nenorocire, o altă tragedie a zgudit România.
64 de tineri au murit arşi, după ce în clubul Colectiv, care funcționa fără să aibă avizul pompierilor pentru securitatea la incendii și nici pentru spectacolul pirotehnic, a izbucnit un incendiu devastator. Nu mai puţin de 114 apeluri la numărul unic de urgenţă au fost înregistrate în noaptea tragediei.
Explozia din Crevedia. Bilanţ cutremurător: 1 mort şi 57 de răniţi, dintre care 43 de salvatori
Aseară, un nou dezastru a lovit România: un om a murit, iar alţi 57 au fost grav răniţi după cele două explozii de la staţia GPL.
"Importat este că azi noapte, din punctul nostru de vedere, s-a acţionat exemplar şi în spitale. Mulţumim medicilor şi asistentelor şi celor care au acţionat pe salvări azi noapte. Trebuie să mulţumesc pompierilor, jandarmilor, poliţiştilor care au asigurat perimetrul. Văd că se face o paralelă, întotdeauna, cu cazul de la Colectiv. Părerea mea este că ar trebui făcută o paralelă cu cazul de la Mihăileşti, unde a terminat foarte tragic" a arătat premierul Marcel Ciolacu, într-o declaraţie acordată presei.
El a menţionat că până în acest moment au fost transferate patru persoane în afara ţării: două au ajuns în Belgia, iar alte două urmează să ajungă la Milano. Sunt pregătite, de asemenea, alte şapte transferuri.
"Sunt trei în stare foarte gravă, în continuare, la Spitalul Floreasca şi încă două persoane la spitalul Bagdasar - de la prima explozie. Vom vedea după raportul de astăzi unde mai trebuie acţionat", a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.
Marcel Ciolacu: "Cine va fi vinovat, să fiţi ferm convinşi că va plăti"
În ce priveşte activitatea staţiei GPL, premierul a precizat că a fost desemnat un procuror pentru acest caz şi a subliniat că persoanele vinovate vor plăti.
"Cred că aici deja procuratura generală a desemnat un procuror, pe acest caz. Sunt ferm convins că în cursul zilei de azi o să înceapă să vină elemente noi şi o să înceapă audierile, cum este normal. (...) Important este: cine va fi vinovat, să fiţi ferm convinşi că va plăti. (...) Pompierii trebuiau să acţioneze. Important este că s-au salvat vieţi. (...) S-a intervenit întâi cu roboţi", a declarat el.
Premierul Marcel Ciolacu a ajuns duminică, la ora 11,00, la celula de criză de la Ministerul Afacerilor Interne, constituită în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰