Antena Meniu Search
x

Video Staţiunea cu cel mai curat aer din România. "Este marea de la munte"

România ascunde zone de o frumuseţe rară, pe care tot mai mulţi străini le descoperă pas cu pas. Un astfel de loc este şi "marea" de la 900 de metri altitudine şi totodată zona cu cel mai curat aer din România. Este vorba despre Colibiţa, staţiunea din zona nordică a Văii Bârgăului, din Bistrița-Năsăud. Aici natura oferă atât relaxare cât şi drumeţii şi activităţi sportive.

de Redactia Observator

la 02.02.2024, 21:09

Vezi și

Staţiunea Colibiţa este situată la 830 de metri altitudine, străjuită de Munții Bârgău și Călimani. Un loc de basm, apreciat de mii de turişti, care vor odihnă sau să se aventureze pe creste.

Femeie: Putem să ne bucurăm şi de natură, de tot ce înseamnă acest lac. Tot aerul pe care îl respirăm aici este extraordinar de curat.

Cunoscută drept "Marea de la Munte", staţiunea atrage tot mai mulţi străini. Colibița a fost promovată şi de Charlie Ottley, celebrul producător englez, îndrăgostit de țara noastră, inclusiv în documentarul "Flavours of Romania", difuzat de o platformă de streaming.

Cunoscută drept "Marea de la Munte", staţiunea atrage tot mai mulţi străini

Oana Milea, manager pensiune: Este marea de la munte, dar este mult mai mult de atat, este un loc foarte apreciat de turiştii care ajung în zonă, de cei care iubesc natura, de cei care iubesc drumetiile.

Una dintre principalele atracţii ale staţiunii Colibiţa este lacul cu acelaşi nume, care are o lungime de peste 13 kilometri. Se poate explora cu bărci de pescuit, caiace şi hidrobiciclete.

Oana Milea, manager pensiune: Pe lânga peisajul acesta minunat, așa cum se poate vedea şi în spatele meu, oferim o mulțime de modalităţi de petrecere a timpului liber atât indoor cât și outdoor.

La pachet vin tradițiile şi costumele unice, oamenii cu poveşti fascinante, dar mai ales produsele locale. Motiv pentru care localnicii au deschis până acum 13 puncte gastronomic.

Maria Bidian, proprietar pensiune: Am considerat că ar fi bine să deschid un punct gastronomic să pot eu direct în faţa clientului să îmi prezint produsele mele.

Zona este arie naturală protejată, renumită pentru calitatea aerului. Concentrația de ozon de aici este similară cu cea regăsită în Munții Alpi. Localitatea Colibița este atestată documentar încă din anul 1760, iar până în 1940 era o renumită stațiune climaterică, recomandată celor care sufereau de afecțiuni pulmonare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Staţiunea cu cel mai curat aer din România. "Este marea de la munte"