Antena Meniu Search
x

Video Stațiunea de pe litoralul românesc unde principalele atracții turistice au ajuns ruine: "Nu m-am întâlnit cu această situaţie în toată cariera mea"

Autorităţile din Constanţa caută de zor un logo de promovare pentru Mamaia, dar staţiunea pare eşuată pe insula nepăsării. Teatrul de vară a devenit o groapă de gunoi, iar o parte din delfinariu este o lucrare începută şi neterminată. 

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 20:32

Vezi și

În locul unui bazin modern pentru delfini se cască o groapă uriaşă, săpată de patru ani în curtea Delfinariului.

Andreea Filip, reporter Observator: În lipsa unor investiţii masive şi rapide, de suferit are şi vechea clădire a delfinariului întrucât lucrarea începută şi neterminată afecetază structura de rezistenţă. Vedeţi malul a devenit instabil şi a început să se prăbuşească.

Proiectul de 5 milioane de euro, finanţat aproape trei sferturi cu bani europeni, a fost reziliat. Firma care a câștigat licitația nu şi-a îndeplinit obligaţiile, iar fondurile au fost pierdute.

Proiectul de 5 milioane de euro, finanţat aproape trei sferturi cu bani europeni, a fost reziliat

Pe acelaşi subiect

Ionuţ Nache, director Delfinariu: E făcută doar fundaţia, mai trebuie doar nişte sprijiniri de maluri care trebuiesc făcute de jur împrejur şi efectiv scoasă apă dinăuntru şi construit bazinul.

Petre Enciu, vicepresedinte CJC: Am avut trei încercări eşuate. Şi au eşuat din cauză că nu s-a depus nicio ofertă. Pentru asta nu am nicio explicaţie. Eu sunt sigur că ar fi putut firme în piaţă care ar realiza aceste lucrări. Nimeni nu a vrut să contracteze aceste lucrări, nu ştiu din ce motiv.

Razvan Niculescu, proiectant Delfinariu: Nu m-am întâlnit cu această situaţie în toată cariera mea de peste 20 de ani. Această lucrare este o lucrare de nişă şi normal că le este teamă.

Situaţia absurdă afectează imaginea Constanţei, turiştii şi delfinii.

Alexandru Mazilu, instructor delfini: Pe ei i-ar ajuta foarte mult să mai aibă un bazin pentru că joaca şi convieţuirea o să fie mult mai bune. În plus, ei sunt 6 în bazinul pe care îl vedeţi.

Gloria staţiunii Mamaia a apus. În urmă au rămas doar ruine. Teatrul de vară arată ca o clădire abandonată de la Cernobîl. De 12 ani, niciun spectacol nu a mai avut loc pe scena care era odată simbolul distracţie de pe litoral. poze de atunci Locul este acum o groapă de gunoi. Consiliul Judeţean Constanţa a alocat acum un an peste 15 milioane de lei pentru renovare clădirii. poze randari Nimic nu s-a schimbat, însă.

Primăria Constanţei a ratat participarea la cel mai mare târg de turism din România

Andreea Filip, reporter Observator: Părisit, neîngrijit şi vandalizat, Teatrul de Vară din Mamaia este închis de mai bine de 10 ani. Aceasta este imaginea pe care turiştii o vor vedea şi sezonul viitor. Deşi au fost organizate patru licitaţii, nicio firmă nu s-a arătat interesantă să preia lucrările.

Cu simboluri îngropate în nepăsare, primăria caută, însă, un logo de staţiune pentru Mamaia, după scandalul de anul trecut - autorităţile au plătit 800 de euro pentru un simbol care s-a dovedit.plagiat. Acum sunt pe listă 11 propuneri, printre care valuri, soarele şi luna.

Câştigătorul va primi 5.000 de euro, dar localnicii din Constanţa care au văzut propunerile se îndoiesc că sunt bani bine cheltuiţi.

Ocupată să găsească logo de staţiune, primăria Constanţei a ratat, însă, participarea la cel mai mare târg de turism din România, care s-a terminat duminică la Bucureşti.

Cristian Bărhăleacu, expert în turism: Faptul că nu am fost în stare să particepe la târg este jenant pentru Constanța ca destinație. Prezența la aceste târguri ne aduc creşteri pe litoral şi încasări la bugetul loc.

450.000 de turiști au fost anul trecut în vacanţă la Mamaia. Numărul lor este însă mult sub nivelul dinaintea pandemiei. În 2019 au venit peste un milion de turişti pe litoral doar in varf de sezon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Evenimente » Stațiunea de pe litoralul românesc unde principalele atracții turistice au ajuns ruine: "Nu m-am întâlnit cu această situaţie în toată cariera mea"