Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei de 30 iunie

Ești pe grabă? Te ajutăm să afli, pe scurt, știrile importante ale zilei de 30 iunie, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 30.06.2020, 00:05

Tinere cu mască în București
Un nou val de relaxare prevăzut pentru 1 iulie a fost amânat din cauza numărului de cazuri de coronavirus în România - Profimedia Images
  • Rezultate la Bacalaureat cu liste anonime.
  • Zi caniculară în sudul României.

1. Rezultatele la Bacalaureat 2020 sunt afișate astăzi

Rezultatele la Bacalaureat 2020 din prima sesiune sunt anunțate astăzi de Ministerul Educației. În premieră pentru învățământul românesc, notele sunt anonimizate. Citește pe larg.

2. Relaxarea prevăzută pentru 1 iulie a fost amânată

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a decis amânarea măsurilor de relaxare pentru data de 1 iulie, din cauza creşterii numărului de infecţii. Află mai mult.

3. Cât a costat până acum criza provocată de coronavirus în România

Florin Cîțu, ministrul Finanţelor, a făcut o estimare privind pagubele provocate de economia de coronavirus în România. Citește mai mult.

4. Anchetă după moartea unui bărbat în custodia poliției, în București

O investigație a fost declanțată în poliţie, după ce un bărbat aflat în custodia agenţilor a murit subit. Individul violent şi incoerent ar fi rănit o poliţistă. A fost încătuşat la mâini şi la picioare şi i s-a făcut brusc rău. Medicii l-au resuscitat în zadar. Citește pe larg.

5. În imagini: Un șofer beat a încercat să fugă după un accident, în Cluj

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Gilău, aflat în stare avansată de ebrietate, a provocat un accident rutier în Florești, după care a încercat să fugă. Vezi video.

Meteo, astăzi:

Canicula in sudul şi sud-estul, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge local şi izolat va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Averse, vijelii in nordul, centrul, estul şi sud-estul teritoriului, precum şi la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24...25 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei şi 36 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei de 30 iunie