Antena Meniu Search
x

Strigătul de ajutor al dependenților de imunoglobulină. Bolnavii au protestat în faţa Guvernului

După ce au stat luni de zile fără tratament şi s-au luptat cu infecţii puternice din cauza lipsei imunoglobulinei bolnavii au, în sfârşit, o rază de speranţă!

Vezi și

După ce au stat luni de zile fără tratament şi s-au luptat cu infecţii puternice din cauza lipsei imunoglobulinei bolnavii au, în sfârşit, o rază de speranţă!

Nicoleta trebuia să-şi sărbătorească astăzi onomastica. Nu este acasă cu familia, ci în faţa Guvernului, aşteptând ca politicienii să-i dea în dar şansa la viaţă. Face tratamentul cu imunoglobulină de patru ani. Fără această perfuzie starea ei de sănătate s-ar degrada rapid.

Ea este foarte bolnavă, are două accidente vasculare, de la răcelile repetate are probleme de auz. Suntem la mila lui Dumnezeu, mărturiseşte mama fetei.

Părinţii copiilor bolnavi aşteaptă veşti bune după discuţia dintre premier, ministrul Bodog şi medici. Au mesaje disperate scrise pe foi şi stau cu sufletul strâns. Imunoglobulina este o gură de aer pentru copiii lor.

Producătorii de imunoglobulină nu au mai vrut să plătească taxe statului român. Aşa că au oprit distribuirea fiolelor în România. Astăzi, Executivul a hotărât ca săptămâna viitoare să propună o ordonanţă de urgenţă pentru suspendarea taxei de clawback pentru produse din plasmă. Asta i-a făcut deja pe distribuitorii producătorilor să promită că vor reveni pe piaţă.

dr. Alexis Cochino, imunolog pediatru:

Cel mai rapid se pare că din această lună unul dintre distribuitori va aduce 900 de flacoane, necesarul pe cel puţin o lună. Urmând ca din ianuarie să fie aduse încă o mie de acelaşi distribuitor, din februarie, martie, să mai intre un distribuitor, din iunie încă doi.

Însă pacienţii dependenţi de imunoglobulină au ajuns la capătul răbdării.

dr. Alexis Cochino, imunolog pediatru:

Unul dintre pacienţii noştri a avut o tentativă de suicid. Pe oricare dintre noi ne-ar doborî a zecea partedin lucrurile la care ei fac faţă.

dr. Mihaela Bătăneanţ, medic primar pediatru:

În prima etapă fac infecţie, dacă au noroc să treacă peste ea cu antibiotic, ceea ce rar se întâmplă, dacă nu, se întâmplă ce s-a întâmplat weekend-ul trecut. 

Mai precis sâmbătă, când o femeie de 69 de ani a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Strigătul de ajutor al dependenților de imunoglobulină. Bolnavii au protestat în faţa Guvernului