Studentul din Iași care și-a amenințat un profesor ar putea fi exmatriculat

De Redactia Observator.
Publicat: 03.06.2020, 20:11.
Actualizat: 03.06.2020, 20:12

Este anchetă la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, după ce un student a ameninţat cu moartea un profesor. Tânărul s-a filmat cu o sabie în mână, supărat că nu a primit o notă la materia lui. Videoclipul, trimis initial unui prieten, a ajuns viral pe rețelele de socializare. După ce scandalul a luat amploare, tânărul a postat un nou clip în care susţine că ameninţările au fost un pamflet.

Cristi Cerbu, student: Acesta este un mesaj pentru Policiuc Abel, profesorul de laborator de statistică de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Mesajul meu este ... poate să zboare de la chestia asta doar dintr-o singură mişcare! Nici nu se simte. Are cinci kilograme ăsta!

Nervos că nu şi-a primit nota pentru laboratorul de la Facultatea de Informatică, studentul din anul I a filmat cu telefonul un mesaj pentru profesorul său.

Albert Policiuc, profesorul amenințat: Are o sabie, dar nu pot să spun că îmi e frică. Plus că a luat legătura cu mine. Aparent a zis că a fost o glumă.

O aşa-zisă glumă care s-a transformat într-un clip viral. Printre cei care l-au urmărit a fost şi decanul facultăţii.

Adrian Iftene, decanul facultății: Cel mai mult a fost teribilism! Propunerea a fost să exmatriculăm studentul, neexistând niciun fel de înțelegere nici din partea facultății și nici din partea universității. Colegii m-au susţinut.

Dacă propunerea de exmatriculare va fi aprobată, tânărul nu se va mai putea înscrie la niciuna dintre facultăţile Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

După ce scandalul a luat amploare, studentul a mai filmat un clip. De data aceasta, cu altă atitudine.

Cristi Cerbu, student: Videoclipul ințial a fost considerat de mine drept un pamflet, dar apoi mi-am dat seama de gravitatea situației și aș dori să îmi cer încă odată scuze pentru tot ceea ce am făcut. Eu nu sunt o astfel de persoană.

Liliana Luca, psiholog Institutul de Psihiatrie Socola: Este clar că în spate poate fi o imaturitate, pentru că este o modalitate de a fi în lipsa controlului impulsurilor, gestionare a emoțiilor, poate fi și o dorință de exhibiționism, dacă ne gândim la faptul că a postat. Poate fi și o parte de tendințe antisociale.

Profesorul ameninţat nu a depus o plângere până acum.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.