Antena Meniu Search
x

Surse: Guvernul ia în calcul să limiteze circulația începând cu ora 22:00, în loc de 23:00

Guvernul ia în calcul să limiteze circulația în timpul nopții începând cu ora 22:00, în loc de 23:00, cum este în prezent.

de Monica Palade

la 08.03.2021, 13:12

Vezi și

Măsura ar putea fi luată din cauza creșterii numărului de noi infectări cu Covid-19.

„Guvernul ia în calcul să limiteze circulația în timpul nopții începând cu ora 22:00, în loc de 23:00, cum este în prezent”, menționează pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Reducerea programului restaurantelor, în calcul

Potrivit surselor citate, ieșirea din locuință se va face tot pe baza declarației pe propria răspundere.

De asemenea, o altă modificare a restricțiilor va fi și reducerea programului restaurantelor, respectiv până la ora 22:00.

Premierul nu a exclus noi restricţii

Florin Cîţu a vorbit, luni, despre introducerea unor noi restricţii, dacă situaţia epidemiologică o va cere, într-o conferinţă de presă.

Premierul României a precizat că este obligatoriu ca măsurile în vigoare să fie respectate.

„E foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile să fie sancționat dacă vrem să reducem rata infectărilor”, a subliniat Cîțu. Precizările vin în contextul în care incidența cazurilor de COVID-19 a crescut iar în România, țara noastră sărind pragul de 4.000 de infectări pe zi.

Totodată, şeful Guvernului a anunțat că le-a cerut colonelului Valeriu Gheorghiță și ministrului Sănătății ca în zonele cu rată mare de infectare și unde sunt locuri libere pe platforma de vaccinare să fie permisă vaccinarea persoanelor din etapa 3.

”Am cerut ca în zonele precum Timișoara, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Dacă persoanele din etapa 1 și etapa 2 nu vor să se vaccineze, să lăsăm persoanele din etapa 3. Cer mai multă atenție”, a spus premierul Cîțu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Surse: Guvernul ia în calcul să limiteze circulația începând cu ora 22:00, în loc de 23:00