Antena Meniu Search
x

Video Surse: Medicul Cornel Petreanu nu purta centura şi nici nu a frânat. Mărturiile colegilor despre doctorul cercetat pentru şpagă

Noi informaţii în cazul accidentului bizar în care a murit chirurgul de la Marius Nasta, anchetat de DNA pentru luare de mită. Doctorul nu purta centură de siguranţă, spun surse din interiorul anchetei, şi nu pare să pună frână înainte să îşi zdrobească maşina de un pod de pe DN1. La varianta sinuciderii încep să se gândescă şi colegii lui de la spital.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 09.10.2023, 20:02

Vezi și

Ultimele momente din viaţa lui Cornel Petreanu ar putea oferi anchetatorilor primele răspunsuri - dau indicii importante în cazul accidentului în care a murit chirurgul. Un alt punct important va fi expertiza tehnică a maşinii lui.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum bărbatul nu a avut nicio intenție de a frâna. Traficul pe Drumul Naţional 1 era lejer - şoseaua era uscată şi nici alţi şoferi nu au fost implicaţi în coliziune. Rezultatele autopsie vor stabili dacă medicul a fost sau nu conștient în momentul impactului.

Cauzele accidentului în care a murit medicul Cornel Petreanu

Un asemenea accident poate avea două mari cauze: o defecţiune tehnică a maşinii sau o eroare a şoferului, spun specialiştii auto. În ultima vreme, chirurgul era îngândurat, de când procurorii anticorupţie îl anchetau pentru că ar fi luat mită de pacienţi. De aici apare altă variantă luată în calcul de criminalişti.

Pe acelaşi subiect

Dan Antonescu, expert criminalist: Când cei care cred că nu vor ajunge vreodată în faţa justiţiei ajung acolo, fie fug din ţară, fie se predau, fie se sinucid. Şi aici, dacă nu avem problema medicală, avem de a face cu un suicid asumat şi unde orice altă frână interioară a fost anulată prin modalitatea prin care a ales să îşi curme viaţa.

Aurel Moraru, specialist in domeniul rutier: În primul rând, maşina avea o viteză destul de mare. Conducătorul auto nu a avut nicio reacţie şi specialiştii spun că în acest accident a fost eroarea umană. Nu se vede niciun fel de încetinire. Poţi să ai o clipă de neatenţie, dar nu prea se vede din imagini că ar fi neatenţie. Acolo intrarea este dirijată, să spunem aşa.

Ipoteza sinuciderii i-a şocat pe colegii medicului

 Zeci de doctori de la Institutului Marius Nasta din Bucureşti au ţinut astăzi un moment de reculegere în memoria chirurgului.

Irina Strâmbu, medic Marius Nasta: Este foarte posibil ca evenimentele din ultima vreme să fi pus o presiune enormă asupra lui. Nu ştiu să vă spun dacă fondul lui să fie atât de fragil încât să îl fi afectat atât de tare

Cariera lui Cornel Petreanu, considerat unul dintre cei mai buni în chirurgie toracică, a luat o întorsătură neaşteptată luna trecută, când a fost ridicat de procurorii DNA.

Medicul care a murit în accidentul suspect de ieri făcea parte dintr-un lot de şapte doctori de la Marius Nasta, toţi anchetaţi pentru corupţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Surse: Medicul Cornel Petreanu nu purta centura şi nici nu a frânat. Mărturiile colegilor despre doctorul cercetat pentru şpagă