Opt suspecți de trafic de persoane, audiați în legătură cu exploatarea unor tinere în Franța

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 13.10.2020, 18:02.
Actualizat: 13.10.2020, 18:05

Opt suspecți de trafic de persoane sunt audiați marți la sediul SCCO Vrancea, în legătură cu exploatarea unor tinere în Franța.

Alți nouă suspecți au fost arestați în Franța în acest caz

Traficanții obțineau circa 6.000 de euro pe lună de pe urma fiecărei tinere exploatate

Profimedia - imagine ilustrativă

Suspecții au fost ridicați în urma unor percheziții domiciliare efectuate în baza unui mandat emis de autoritățile franceze.

Suspecții sunt bănuiți că racolau tinere în special din mediul rural, cel mai des prin metoda "lover-boy", le promiteau o viață fără griji peste hotare, iar apoi le exploatau în Franța.

Gruparea de traficanți a acționat în Franța în perioada octombrie 2017 - septembrie 2019, iar ancheta a scos la iveală că traficanții obțineau aproximativ 6.000 de euro pe lună pentru fiecare tânără exploatată.

De asemenea, s-a stabilit că traficanții se ocupau de întreaga activitate, foloseau mai multe linii telefonice, pentru a atrage mai mulți clienți, iar tinerele erau exploatate în mai multe orașe.

Victimele primeau rareori o parte din bani, iar dacă intenționau să fugă erau amenințate și agresate.

În urma perchezițiilor de marți au fost ridicate documente, înscrisuri, telefoane mobile și laptopuri despre care se presupune că au fost utilizate în desfășurarea activității infracționale.

Trebuie precizat că acțiunea de marți este a doua parte a operațiunii organizate pentru destrămarea acestei grupări de traficanți de persoane.

Alți nouă suspecți au ajuns anul trecut după gratii, în Franța, fiind acuzați, ca și acum, de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.