Antena Meniu Search
x

Opt suspecți de trafic de persoane, audiați în legătură cu exploatarea unor tinere în Franța

Opt suspecți de trafic de persoane sunt audiați marți la sediul SCCO Vrancea, în legătură cu exploatarea unor tinere în Franța.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 13.10.2020, 18:05

Alți nouă suspecți au fost arestați în Franța în acest caz
Traficanții obțineau circa 6.000 de euro pe lună de pe urma fiecărei tinere exploatate - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Traficanții obțineau 6.000 de euro pe lună de la fiecare tânără exploatată.
  • Nouă traficanți au fost arestați în Franța, în același caz.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Suspecții au fost ridicați în urma unor percheziții domiciliare efectuate în baza unui mandat emis de autoritățile franceze.

Suspecții sunt bănuiți că racolau tinere în special din mediul rural, cel mai des prin metoda "lover-boy", le promiteau o viață fără griji peste hotare, iar apoi le exploatau în Franța.

Gruparea de traficanți a acționat în Franța în perioada octombrie 2017 - septembrie 2019, iar ancheta a scos la iveală că traficanții obțineau aproximativ 6.000 de euro pe lună pentru fiecare tânără exploatată.

De asemenea, s-a stabilit că traficanții se ocupau de întreaga activitate, foloseau mai multe linii telefonice, pentru a atrage mai mulți clienți, iar tinerele erau exploatate în mai multe orașe.

Victimele primeau rareori o parte din bani, iar dacă intenționau să fugă erau amenințate și agresate.

În urma perchezițiilor de marți au fost ridicate documente, înscrisuri, telefoane mobile și laptopuri despre care se presupune că au fost utilizate în desfășurarea activității infracționale.

Trebuie precizat că acțiunea de marți este a doua parte a operațiunii organizate pentru destrămarea acestei grupări de traficanți de persoane.

Alți nouă suspecți au ajuns anul trecut după gratii, în Franța, fiind acuzați, ca și acum, de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Opt suspecți de trafic de persoane, audiați în legătură cu exploatarea unor tinere în Franța